Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Malenica se javio iz izolacije: 'Prepolovit ćemo broj lokalnih dužnosnika'

Vrijeme u izolaciji proveo je u pripremi za novi resor i čitajući stručnu literaturu. Prošli tjedan virtualno je preuzeo Ministarstvo i odradio nekoliko on-line sastanaka.
01. kolovoza 2020. u 19:39 21 komentara 7286 prikaza
Foto: Screenshot/RTL

Zaraženi ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica uskoro izlazi iz samoizolacije.

U razgovoru za RTL je otkrio kako će se prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, ali i što će mu biti prioriteti u pravosuđu i što će prvo napraviti.

Novi ministar pravosuđa sljedeći tjedan vraća se na posao, Ako test na koronu bude negativan.

"Dobro sam, osjećam se dobro, nemam nikakvih simptoma, tako da, evo, iščekujem izlazak iz samoizolacije", rekao je Malenica.

No svečanu prisegu položit će tek početkom rujna, kad Sabor krene sa službenim zasjedanjem, kada će biti i tradicionalna fotografija na saborskim stepenicama.

Zagreb: Klub zastupnika SDSS-a o napadu na Srbe i područja Knina OLUJA Boris Milošević: Ova Vlada može jamčiti smanjenje tenzija u društvu

"Da, tradicionalna fotografija nije snimljena u trenutku kad je Vlada izglasana, evo ja se zahvaljujem predsjedniku Vlade gospodinu Plenkoviću koji je odlučio pričekati moj povratak, moju prisegu pa da se svi skupa slikamo kao članovi Vlade", kazao je Malenica.

Vrijeme u izolaciji proveo je u pripremi za novi resor i čitajući stručnu literaturu. Prošli tjedan virtualno je preuzeo Ministarstvo i odradio nekoliko on-line sastanaka.   

"Svakako nam je trenutačno u području pravosuđa izazov normalno funkcioniranje sudova koji su oštećeni u potresima, isto tako i rad sudskih tijela koji je ograničen zbog epidemije koronavirusa pa ćemo u tom smislu kroz izmjene zakona o parničnom postupku osnažiti institut suđenja na daljinu i ubrzati sudske postupke", najavio je ministar.

Prioritet će i dalje, poručuje, biti i na zatvorskom sustavu, pogotovo spriječiti ulazak koronavirusa u zatvore. Uz to, opširne promjene idu i u upravu.

"U području uprave idemo prema izmjenama zakonskog okvira za smanjenje broja lokalnih dužnosnika, zakon o referendumu, sve ono što stoji u planu zakonodavnih aktivnosti. Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634", rekao je Malenica.

Ivan Malenica U samoizolaciji Javio se i ministar Malenica: Osjećam se dobro, prisegnut ću kad se steknu uvjeti

Uz obnovu potresom razrušenih zgrada, osnivanje Visokog kaznenog suda, pisanje novog Zakona o kaznenom postupku, pravosuđe čeka i novi Ovršni zakon. No hoće li odgoda ovrha biti i na jesen, Malenica ne otkriva.

"Što se tiče Ovršnog zakona, on je prošao tri čitanja u Saboru, trebamo vidjeti što je u ta tri čitanja, koje su bile najveće kritike, najveće primjedbe i onda vidjeti u najkraćem roku što ćemo s tim Ovršnim zakonom".

NA INSTAGRAMU
Sat vremena prije nego što je Seve potvrdila da ima koronu Igor je objavio ovo
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću
 • Avatar bobdog
  bobdog:

  Misli li na broj općina ili one ostaju.

 • samoborka:

  Prepoloviti na famozni način da će im se samo promijeniti naziv funkcije, a ne da će dobiti nogu u rit. Izlizane fore prodaješ malac..

 • sttipe:

  Nije dovoljno. Općine tribaju vodit volonteri, a njihove poslove tribaju preuzet županije, koje bi uzele mnoge poslove općina.. Kotareve ukinit, gradske vjećnike birat 10 000, jednog.