Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Ministar Laws podnio ostavku zbog skandala s ljubavnikom

ministar
AFP
29.05.2010.
u 12:03

U Velikoj Britaniji država zastupnicima i dužnosnicima snosi troškove stanovanja u Londonu ukoliko nisu u njemu prijavljeni. No zabranjeno je iznajmljivati stanove od ljubavnih partnera

Šef britanske državne riznice David Laws podnio je ostavku na svoju dužnost nakon što je otkriveno da je protuzakonito uzimao novac za iznajmljivanje stana od svog ljubavnika. Nakon što je danas puknuo skandal Laws je ustvrdio da se ne bi mogao baviti svojim odgovornim poslom i posljedicama afere u isto vrijeme. U svoju je obranu kazao kako nije želio otkrivati javnosti svoju intimnu vezu.

 I premijer David Cameron  i zamjenik premijera Nick Clegg izrazili su žaljenje zbog njegove odluke da napusti kabinet. Lawsa će naslijediti dosadašnji ministar za Škotsku liberalni demokrat Danny Alexander.

Daily Telegraph otkrio je kako je Laws plaćao državnim novcima  "podstanarstvo" kod svog dugogodišnjeg intimnog partnera. List  piše da je  Laws potrošio 40 000 funti na stan u kojemu je živio s partnerom. U Velikoj Britaniji država zastupnicima i  dužnosnicima snosi troškove stanovanja u Londonu ukoliko nisu u njemu prijavljeni. No zabranjeno je iznajmljivati stanove od ljubavnih partnera. Do izbijanja skandala Laws nije u javnosti govorio o svojim homoseksualnim sklonostima iako je njegova seksualna orijentacija bila poznata među parlamentarcima. 

David Laws ušao je u vlada iz kvote Liberalnih demokrata, a na funkciji se zadržao tek dvadesetak dana.  Zanimljivo je da je Laws  svojedobono zastupničko mjesto "naslijedio" od Paddyja Ashdowna koji je, osim što je bio Visoki predstanik za Bosnu i Hercegovinu, poznat i po "Tuđmanovoj salveti".

Ključne riječi

Komentara 3

YO
yohana
15:59 29.05.2010.

Cudne se stvari desavaju na politickoj sceni u V Britaniji.Montiranih smicalica bit ce sve vise,ali raduje me da ipak se nesto mjenja u Britanskom pokeru.Oni su najveca prijetnja Hrvatskoj i svi moraju biti sa njima jako oprezni.

XA
xaron
19:43 29.05.2010.

Nije korupcija samo nas problem ( kako vidimo iz priloga ). Nemoguce je odvojiti demokraciju od korupcije jer to zadire u samu sustinu sistema.

Avatar Romano37
Romano37
18:45 30.05.2010.

Ovaj Laws ponaša se identično našem Kalmeti. U trenutku, kada mu se podastre počinjeni grijeh, odmah podnosi ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije