Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI S DOBAVLJAČIMA

Ministar Horvat: 'Ako dovedemo u pitanje likvidnost Fortenove, nagodba pada u vodu'

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.09.2019.
u 17:43

Fabris Peruško izjavio je kako očekuje da će s Udrugom dobavljača postići dogovor.

Čelni ljudi Fortenove grupe izjavili su nakon razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom gospodarstva Darkom Horvatom kako obveze prema dobavljačima predviđene nagodnom nisu sporne, već se stajališta razlikuju samo oko dinamike isplate. 

- Imali smo kratki sastanak s premijerom, kojeg smo obavijestili o danima pred refinanciranje kredita i trenutnom plaćanju uvjetnog duga koji je dogovoren nagodbom. Očekujemo da ćemo s Udrugom dobavljača uskoro postići dogovor tako da nam samo refinanciranje bude dovšeno do zadnjeg dana, 10. rujna, kazao je Fabris Peruško nakon sastanka. 

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ministar Horvat izjavio je da su dobili garancije da uvjeti iz nagodbe koji jesu triger za izvršetak obveza Fortenove nikako ne smiju dovesti u pitanje likvidnost Fortenove jer "ako si to dozvolimo cijela nagodba pada u vodu."

- Trenutačna kamatna stopa nije održiva i potrebno je refinanciranje da se Fortenova postavi na noge. Siguran sam da će se sutra tijekom dana postići dogovor i da će glasovanje na sjednici Vjerovničkog vijeća biti 5:0 kao do sada. Očekujem dogovor zrelih i poslovnih ljudi, izjavio je ministar Horvat koji je kazao da je Vlada napravila sve i da vjeruje da će se u četiri godine isplatiti 75 milijuna kuna duga ako Fortenova bude poslovala na način da joj likvidnost nije ugrožena, javlja N1. 

Komentara 13

PR
propalismoFranjoskroz
18:48 02.09.2019.

Koja likvidnost???Pa vaša nagodba samo sluzi da se izvuče još par milijardi i onda je kraj

AN
antonelić
21:07 02.09.2019.

kada je plenki izglasao lex agrokor , dotična tvrtka od velikog značaja za hrvatsko gospodarstvo je bila dužna 7 milijardi eura ... nakon " uspješne " primjene lexa , dug se popeo na 8,5 milijardi eura ... inteligentni ministar horvat izjavljuje slijedeće : "Trenutačna kamatna stopa nije održiva i potrebno je refinanciranje da se Fortenova postavi na noge".... pa zar nije agrokor postavljen na noge već odavno ?... zar nisu već godinama naši neimari krvavo radili da bi ga postavili na noge ? ... i to neimari od kalibra ( klim. dalić , pinok. marić , ramljak , šavorić , lješ. knighthead , pa čak i sam anem. plenković ) , cvijet našeg gospodarstva ...a horvat naglašava slijedeće : " Dobili smo garancije uvjeta iz nagodbe koji jesu TRIGER za izvršetak obveza Fortenove " ... ovo nije razumio niti sam peruško , a ja sam razumio te horvatove riječi kao potvrdu da će se opet iz proračuna plaćati igra zvana agrokor ( ili fortenova ) ... doduše , to se znalo od prvog dana lex agrokora , a pogotovo kad je plenki potjerao mostove ministre iz vlade ...

MA
Marina58
18:58 02.09.2019.

Nekak mi se cini da su opet na pocetku. A sve je ovo do sada trebalo da se izvuce jos kaj se da i da si razni borgovci napune dzepove. Rusi i ameri bu se naplatili zemljistem koje protuzakonito vec prodaju, a vlada suti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije