Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar državne imovine

Goran Marić podnio ostavku: Ne prihvaćam udar na svoju obitelj

Goran Marić podnio ostavku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/11
15.07.2019.
u 13:28

Kazao je da je već vratio mobitel Ministarstvu te da nije dostupan

Ministar državne imovine Goran Marić obratio se javnosti nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom. Rekao je da mu je ovo zadnji ugovor koji će potpisati. Na pitanje novinara znači li to da daje ostavku, kazao je da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem i podnio neopozivu ostavku.

Zatražio je povratak u Sabor. ''Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj'', rekao je. "Postao sam meta, nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel Ministarstvu", dodao je. "Radio sam pod pritiskom i okolnostima u kojima sam postao meta", kazao je Marić. "Donijeli smo zakone kojima smo okončali praksu otimanja državne imovine. Svima onima koji žele moj život pretvoriti u kaos, poručujem, hvala Bogu, da to neće uspjeti", rekao je.

"Tvrdim da Ministarstvo državne imovine od samog utemeljenja nijednog dana nije radilo u mirnim i neometanim okolnostima. Radio sam pod gotovo programiranim pritiskom i okolnostima u kojima se poticala i prešutno odobravala stalna dvojba o organizacijskoj utemeljenosti Ministarstva i uspostavljanju potrebne regulativnosti statusa državne imovine", navodi Marić u pismenoj ostavci premijeru.

Također kaže kako je jednako tako nepojmljiva i neprihvatljiva vrijednosna zamjena činjenica pri kojoj je "medijska orkestracija i stvaranje atmosfere linča prioritetnije od mirnog i razumnog uvida u vrijednost, domet i učinke državne imovine" u političkom, gospodarskom i društvenom prostoru Hrvatske. Pri tome je, dodaje Marić, neshvatljivo da su ozbiljan rad i procesi oživljavanja desetljećima zapuštene i otete državne imovine postali nebitni pred ciljanim rušiteljskim i dirigiranim medijskim pritiskom.

"Uz svijest o veličini, značaju i dragocjenosti državne imovine, ali i spoznaji o nametnutim okolnostima, nisam u stanju pristati i izdržati neviđeni medijski i javni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji učinilo je sve druge razloge moje ostavke nebitnima", poručuje Marić premijeru Plenkoviću.

Butković: Nisam znao za odluku Gorana Marića

Ministar Oleg Butković kazao je da nije znao za odluku ministra Marića. "Čuli ste njegove razloge", rekao je Butković.

"Surađivali smo dobro, žao mi je kad netko od kolega odlazi", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

"Nisam bio upoznat s detaljima, to je njegova odluka", kazao je Marić.

Podsjetimo, nakon niza medijskih napisa o sumnjivim poslovima s nekretninama ministra državne imovine Gorana Marića u cijelu se priču uključio USKOK.

Istražitelji su, po pisanju portala Dnevnik.hr, pokrenuli izvide, a od policije su zatražili da prikupi i dostavi dokumentaciju i pročešlja Marićeve poslove o kojima se u posljednje vrijeme piše u medijima, a u fokusu im je navodno obnova samostana u zagrebačkoj crkvi Gospe Lurdske.

Komentara 219

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:12 15.07.2019.

Dirao je u drzavnu od kpj drugova bespravno koristenu imovinu, u osinje gnjezdo, nadam se da ce nasljednik jos bolje i vise, rezolutnije i bez milosti.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:41 15.07.2019.

Je li pošten ili ne neću komentirati. S obzirom na to da je prvi ministar koji je javnu imovinu koju neovlašteno koriste pojedinci počeo vračati u vlasništvo države sumnjam da su ga napadali radi njegove imovine!

DU
Deleted user
12:27 15.07.2019.

Mladen Pejnović, sin prvoborkinje iz NOB-a, ni za što nije odgovarao a spominje se 16 milijardi kn. zamračenih za njegovog esdepeovskog mandata istog ministarstva, ne samo što nije odstupio, taj čovjek je slobodan i uživa sve povlastice komunističkog naslijeđa,Goran Marićć je, može biti, zaorao u tu njivu i nema mu druge nego podviti rep, jer udbaši su ljudi bez karaktera, dno dna koji puza po zemlji. Mesić je ukradenim australskim čekovima učvrstio mjesto rado pozivanog gosta i komentatora za lopovluk. Samo revolucija, taj slavni iskoračaj za slobodu može donijeti mrvu nade za Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije