Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borovo

Mimohodom počelo obilježavanje 28. godišnjice ubojstva 12 specijalaca

Obilježena 28. obljetnica stradanja 12 redarstvenika u Borovu Selu
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/31
02.05.2019.
u 10:08

Napad na naše policajce, legalne predstavnike vlasti Republike Hrvatske koji su počinili pobunjeni Srbi potpomognuti bivšom JNA, opomena je svima nama, izjavio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Mimohodom Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Krpelj" Vinkovci od ulaza u Borovo do spomen-obilježja u središtu mjesta danas je počelo obilježavanje 28. obljetnice ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije ubijenih na današnjih dan 1991. u prijeratnom Borovu Selu, današnjem Borovu.

Obilježavanju je nazočna i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te ministri hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova Tomo Medved i Davor Božinović, umirovljeni general Mladen Markač, nekadašnji visoki politički dužnosnik Vladimir Šeks i drugi koji su se zajedno s nekoliko stotina hrvatskih branitelja u hodnji uputili od ulaska u Borovo do središta mjesta gdje će podno spomen-obilježja dvanaestorici redarstvenika biti položeni vijenci i upaljene svijeće. 

Pogledajte video mimohoda (Autor: Branimir Bradarić):

"To je zločin bez presedana. Napad na naše policajce, legalne predstavnike vlasti Republike Hrvatske koji su počinili pobunjeni Srbi potpomognuti bivšom JNA, opomena je svima nama da se nikada ne smijemo opustiti i uvijek biti odgovorni, da gradimo svoju zemlju na načelima pravednosti i žrtvu nikada ne zaboravimo", izjavio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved po dolasku u Borovo.

U vinkovačkoj Župnoj crkvi sv. Euzebija i Polionija služit će se misa zadušnica, a zatim će se održati sportski dio memorijala 12 redarstvenika.

Policajci Stjepan Bošnjak (1955.), Antun Grbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.), Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968.) i Mladen Čatić (1971.) ubijeni su iz zasjede, nakon što su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. dvojicu njihovih kolega, Zvonimira Matkovića i Dalibora Križanovića, tijekom redovite ophodnje, u Borovu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. U napadu su ranjena 23 policajca.

Obilježena 28. obljetnica stradanja 12 redarstvenika u Borovu Selu
1/31
Ključne riječi

Komentara 4

NI
nik83
10:59 02.05.2019.

Zar ova vijest nije zaslužila biti na naslovnici na prvom mjestu, a ne na sporednoj stranici na nekom žnj mjestu? Stvarno ste postali komični!

VA
vadis
13:11 02.05.2019.

Sto su pobunjeni Srbi trazili to su i dobili. Tko se maca laca od maca i gine! Ali se ne smijemo svetiti. Svaka osveta sama po sebi je losa. Hrvatski Srbi trebaju imati ista prava ali i obveze u svojoj domovini Hrvatskoj.

BA
bakulušić
19:50 02.05.2019.

Gospodine Medved, neprocesuiranje zločina je opomena svima nama da pazimo koga biramo i koga zaokružujemo.Da su posrijedi mačići i peseki, davno bi procesuiranje započelo i završilo. Ja bih na Vašem mjestu dao neopozivu ostavku i sačuvao obraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije