Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMEN NA ZRINSKOG I FRANKOPANA

Mimohod u Čakovcu: Potrojilo se 20-tak povijesnih postrojbi iz Hrvatske i Mađarske

Tradicionalno postrojavanje povijesnih postrojbi iz Hrvatske i Mađarske i mimohod središtem Čakovca
Foto: Međimurska županija
1/4
30.04.2022.
u 20:52

U Međimurju je danas obilježen spomendan Dan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Održano je tradicionalno postrojavanje povijesnih postrojbi iz Hrvatske i Mađarske i mimohod središtem Čakovca.

Predstavili su se Zrinska garda Čakovec, Počasni zdrug međimurskih branitelja, Zrinyi kadeti Murakeresztur, Zrinyi vitezi Szigetvar, Kadeti HVU Dr. Franjo Tuđman Zagreb, Križevačka djevojačka straža, Ban Gašpar Alapić Zagreb, Gradska straža Bakar, Gradska straža Požega, Kravat pukovnija Zagreb, Husarska garda Varaždinske županije, 10. satnija Ivanić Grad, Karlovačka građanska garda, Keglevićeva straža Kostel, Krapinski ilirci, Samoborska narodna garda, Svetonedjeljska garda Petar II. Erdody, Turopoljski banderij, Varaždinska građanska garda, Varaždinska husarska graničarska pukovnija i Hrvatski sokol Vinkovci.

U sklopu Dana Međimurske županije održano je više raznih događanja. 

Ključne riječi

Komentara 1

SE
serafin002
10:01 01.05.2022.

U prvim redovima je kriminalac Posavec kojeg su USKOK i DORH preko noći oslobodili iz zatvora da ne propjeva o levoj mafiji koja korupcijom, mitom, kriminalom pljačka vrijedan međimurski narod i državu, a ogroman dio tog naroda morao je potražitii posao u inozemstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije