Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Milanović: Od ćate do predsjednika

Inauguracija predsjednika Zorana Milanovića
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/3
23.02.2020.
u 00:08

U Komunističku partiju tvrdi da nikad nije ušao, ali ne želi komentirati svjedočenja nadređenih i podređenih u Partiji koji kažu da jest

Od četnog ćate u jednoj predsjedničkoj gardi do predsjednika, vrhovnog zapovjednika i korisnika druge predsjedničke garde. To je životni krug koji se zatvorio u tjednu na izmaku, tjednu u kojemu je Zoran Milanović prisegnuo i počeo obnašati dužnost predsjednika Republike Hrvatske i tjednu u kojemu smo, na temelju niza razgovora s njegovim drugovima iz vojske, prvi put rekonstruirali javnosti dosad nepoznate detalje iz vremena kad je Milanović služio vojni rok u gardi JNA, poznatijoj i kao Titova garda, u Beogradu.

Možda najvažnije, dvoje sugovornika u ovom istraživanju potvrdilo nam da je Zoran Milanović tijekom služenja vojnog roka u Gardijskoj motoriziranoj brigadi (GMTBR) pristupio Komunističkoj partiji, što Milanović nikad nije otkrivao, čak je još 2017. izrijekom tvrdio da nikad nije bio član Komunističke partije, a kad su nekoliko dana uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Državnom arhivu u Zagrebu pronađeni dokumenti o njegovu primanju u KP inzistirao je na tome da su to krivotvorine. Sada, međutim, tadašnji sekretar Osnovne organizacije SK u GMTBR-u Borislav Grozdić izrijekom potvrđuje da je on potpisao odluku o prijmu Zorana Milanovića u SKJ, potvrđujući svojom izjavom dokument pronađen u Državnom arhivu u Zagrebu za koji je Milanović rekao da je krivotvorina.

A drugi naš sugovornik, Zoran Manić, tvrdi da mu je Zoran Milanović, kad je već bio član Partije, napisao preporuku za (Manićev) ulazak u članstvo KP-a. Iz svoje kućne arhive Manić nam izvlači taj dokument s potpisom Zorana Milanovića. Upitan za komentar putem svog glasnogovornika, predsjednik Republike rekao je da ne želi komentirati ništa od otkrića iz ovog članka.

Cijeli članak pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Sve tajne hrvatskih masona

>> odbili su naš poziv na prvi, povijesni susret s Crkvom

>> Kešer bi mogao biti “težak” oko 20 milijuna kuna

>> Phil Jackson jednom mi je dao da pročitam strip, a nakon toga roman “Na Drini ćuprija”

>> Tradicija je stara 300 godina, a u pokladnim običajima sudjeluje cijelo selo

Ključne riječi

Komentara 16

MF
maca faca
06:33 23.02.2020.

Glasali ste uživajte!u sramoti

TT
tTony
03:32 23.02.2020.

Covik je fino reka slucajna drzava a narod gluh ili glup.

DU
Deleted user
00:37 23.02.2020.

Naši ljudi su naviknuli biti u partiji... samo su s komunističke partije skočili na hrvatsku demokratsku partiju. Dođe na isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije