Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez obećanja u sisak

Milanović: Kajin ne radi iza leđa, iskreno je rekao što misli

zoran milanović, radimir čačić, sisak,marina lovrić merzel,dinko pintarić (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/11
31.12.2011.
u 11:01

Čačić je rekao kako će Vlada nastaviti pregovore s CMC-om, a u projekt će se uključiti i diplomacija.

Sisačko gospodarstvo je dosegnulo dno i više ne može i ne smije padati, zaključak je sastanka u Sisku koji su premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva Radimir Čačić održali s čelnicima Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i sindikata.

- Država je proces i projekt. Nismo došli s obećanjima, nego da vidimo što možemo učiniti da se gospodarstvo oporavi. Odlazimo sa zabrinutošću, ali i optimizmom. Obaveza je države da stvori uvjete za poslovanje tvrtki i na tome počinjemo raditi odmah - rekao je premijer Milanović, koji je konstatirao da je država i dosad bila previše prisutna u gospodarstvu.

Milanović je za boravka u Sisku rekao kako država nema novca da kupi željezaru i organizira proizvodnju, kao što su neki predlagali, ali da će učiniti sve da stvori uvjete da željezara bude tržišno konkurentna. U naredna tri mjeseca izdat će sve dozvole kako bi se mogao raspisati natječaj za njenu prodaju. Naime, nova čeličana, u koju je američki CMC uložio 65 milijuna dolara, nikada nije od HEP-a  dobila uporabnu dozvolu, već je radila na temelju dozvole za probni rad.

Da su realni izgledi za pozitivne pomake potvrdio je i Radimir Čačić. Kako je najavio, Vlada će nastaviti pregovore s američkim CMC-om kako bi se željezara što prije osposobila za tržišnu utakmicu, a u projekt će se uključiti i diplomacija. U međuvremenu će država izdati i sve potrebne dozvole za rad nove čeličane, koje su dosad manjkale. Također će se za mjesec dana riješiti i problem opskrbe energentima svih proizvođača koji su energetski bili "naslonjeni" na željezaru.

Zadovoljstvo s najavljenim pomacima izrazili su sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel i sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, koji su konstatirali kako različite političke opcije i sve strukture vlasti mogu pronaći zajednički jezik oko razvoja gospodarstva kao općeg interesa. Komentirajući jučerašnje izjave potpredsjednika IDS-a Damira Kajina o tome kako PDV od 25 posto i porez na imovinu mogu biti promašaj Vlade, premijer Zoran Milanović je konstatirao kako Kajin ništa ne radi iza leđa, nego iskreno kaže što misli.

- Stvar je mnogo kompleksnija nego što sada izgleda. Nije ni crna, ni bijela, ali je ipak svjetlija.Porez na imovinu nije konačna odluka, jer smo svjesni da bi to bio brutalni udar na srednji sloj. O najugroženijima ćemo posebno voditi računa. Ponavljam da ukupni porezi neće rasti - zaključio je Milanović.

Komentara 272

SS
sseka
17:23 31.12.2011.

RADIMIR DUČE!!!

ST
stargate
13:04 31.12.2011.

Nesto me zabrinjava Milanovic, ili je gluh ili je glup pa stalno mu Cacic mora saptati u uhu to nije bas pristojno ili mora svirati sto mu ovaj dirigira.

OB
-obrisani-
15:09 31.12.2011.

ma sve u stečaj ! tako će se barem suci nafilati lovom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije