Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanka Opačić u imovinsku karticu dodala stotine kvadrata i dva psa

Kuća s okućnicom imala je 134 kvadrata i vrijedila 200.000 kuna, a sad ima 638 i vrijedi 2,2 mil. kuna
28. veljače 2020. u 06:37 23 komentara 18287 prikaza
Goste u kvartu u kojem se nalazi dom Milanke Opačić dočekuje njezin 2,5-godišnji labrador
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Možda ne sa sobom, ali, po novom, Milanka Opačić sve svoje nosi u imovinskoj kartici. Nula koja joj je “ispala”, kako je sama objašnjavala, kad je upisala da joj je kuća s okućnicom od 134 kvadrata u Dubravi vrijedna 200 tisuća kuna, sad je vraćena, a na početna 134 kvadrata dodan je još pokoji kvadrat. Točnije, njih 504 jer saborska zastupnica Stranke rada i solidarnosti u kartici iz ovog mjeseca prijavila je kuću s okućnicom u Dubravi od 638 kvadrata, koju je procijenila na 2,2 milijuna, a ne više na 200 tisuća kuna.

IMOVINSKE KARTICE Velika analiza imovine saborskih zastupnika: Ni sami ne znaju što imaju

Uzimala pse na socijalizaciju

Promijenila je i iznos vrijednosti svog hibridnog automobila Toyote Auris iz 2011. koji je početkom prosinca 2019. vrijedio 74.100 kuna, a potom mu je u dva mjeseca cijena pala za 50 tisuća kuna, pa ga Opačić sad procjenjuje na 20 tisuća. Potrošila je u istom razdoblju zastupnica i gotovo sedam tisuća kuna štednje, dionica i dalje nema, a bivša dugogodišnja SDP-ovka, osim što je izmijenila obvezne rubrike, najnoviju je karticu dopunila i napomenom. Odnosno, dvjema “čupavim” opaskama jer Milanka Opačić u imovinsku je karticu, jedina među svojim kolegama u Saboru, upisala – dva psa.

Video - Kuća Milanke Opačić

 

Vlasnica je, kako je objasnila, dvoipolgodišnjeg udomljenog labradora te kujice cavalier king charles španijela, stare devet godina, koja je plaćena tisuću eura. Kako doznajemo, bivša ministrica svoje pse obožava pa je se u Dubravi, oko te kuće koja često mijenja kvadraturu i vrijednost, redovito može vidjeti u šetnji sa spomenutom kujicom Page, dok njezine goste na dvorištu redovito dočekuje veseli i zaigrani labrador.

Milanka Opačić Kuća s okućnicom vrijedi 200.000 kn Juričan o imovinskoj Milanke Opačić: Mico, više od kuće vrijedi jedan trosjed u stanu tvoga vođe

Sudjelovala je parlamentarka još prije i u socijalizaciji pasa iz Centra za rehabilitaciju Silver, a tada se, navodno, i zaljubila u retrivere, odnosno srodne im labradore, kojeg je sada i vlasnica. Simpatično, kao što su sad ljubimci u kartici, samo na malo drukčiji način, i kuća zastupnice, na koju ćemo kratko podsjetiti, sad je u kartici narasla za 500 kvadrata.

Večernji je prije gotovo tri tjedna napravio analizu imovine svih saborskih zastupnika, a istaknula se upravo kuća Milanke Opačić od stotinjak kvadrata u Zagrebu, za koju je tvrdila da stoji samo 200 tisuća kuna. Kako, objašnjavala nam je sama Opačić.

– Iskreno, uopće ne znam kako se to dogodilo. Morala sam sad sve provjeriti i zaista ne znam u čemu je stvar. Kuća vrijedi 300 tisuća eura i taj je iznos u kartici stajao od 2011. do 2016. godine. U karticama od 2016. do danas pisalo je tih 200 tisuća kuna. Ali ne znam zašto, dogodila se pogreška – rekla je Milanka Opačić pa pretpostavila da se ili dogodio “feler” 2015. kad je počela digitalizacija kartica ili je “ispala nula” jer 300 tisuća eura otprilike su dva milijuna kuna.

Nekretnine Lovre Kuščevića u općini Nerežišća na Braču gdje ima dvije kuće, dvije šume, četiri građevinska zemljišta te po jedan vinograd i oranicu Što se krije u imovinskim karticama? Zastupnici u štednji i nekretninama imaju 344,5 mil. kn: Najbogatiji ima 27 nekretnina

Ispala nula

Što se tiče same prijave vrijednosti kuće u prethodnim karticama, koje je spominjala Opačić, u najstarijoj njezinoj dostupnoj kartici iz 2011. prijavljena je ista kuća s okućnicom od 134 četvorna metra, ali bez cijene. U 2012. zaista stoji da joj je tržišna vrijednost 300 tisuća eura, dok je 2013. godine rubrika “nekretnine” kod Milanke Opačić bila potpuno prazna.

Sljedeće, 2014., opet je u kartici kuća od 134 kvadrata vrijedna 300 tisuća eura, a od 2016. uredno stoji da je cijena nekretnine 200 tisuća kuna. Od ove godine opet je upisana vrijednost od 300 tisuća eura, odnosno 2,2 milijuna kuna, koliko je Opačić i kazala da joj kuća s okućnicom vrijedi, samo što, nije zgorega još jednom ponoviti, nije više riječ o 134 četvorna metra, nego o 638.

FOTO Kuća Milanke Opačić u Dubravi

Goste u kvartu u kojem se nalazi dom Milanke Opačić dočekuje njezin 2,5-godišnji labrador
1 / 3
Kuća s okućnicom imala je 134 kvadrata i vrijedila 200.000 kuna, a sad ima 638 i vrijedi 2,2 mil. kuna
Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • ivicin:

    zastupnica stranke rada i solidarnosti u saboru...o kako to lijepo zvuci...evo i na papiru...ali u stvarnosti i realnosti to je sasvim nesto stoto...

  • Deleted user:

    U imovinsku karticu unijela i dva psa????!! Koji od njih je njen... Koje izrugivanje s institucijama....

  • Zeton:

    Milanka je najbolji primjer kako sa faksa uskočit u političku fotelju u kojoj sjedi i zadržala se evo već 30 godina. To njeno mlaćenje prazne slame omogućilo joj je na račun poreznih obveznika steći stotine kvadrata nekretnina i milijune u ... prikaži još! pokretninama. Da se razumijemo izgleda sve legalno. Može li se tko sjetit što je ona i ne samo ona dala za uzvrat dobroga poreznim obveznicima, ja ne mogu. Ako joj ne ide u jednoj političkoj stranci samo preleti u drugu i završi na listi koja će joj opet omogućit lezi lebe. Zar nije tako?