Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA ZAGREB

Milan Bandić u lovu na HDZ-ovo biračko tijelo

milan bandić,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
02.02.2013.
u 08:21

HDZ u Zagrebu Bandiću nije nikakva oporba, nakon izbora očekuje se njihovo savezništvo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nikada se, kao posljednjih dana, nije toliko trudio pecati isključivo desno, HDZ-ovo biračko tijelo.

Lukavi Milan

Prvo je naredio uklanjanje plakata za predstavu “Fine mrtve djevojke”, čime se ponovo umilio Crkvi, ali i desnici jer su plakati prikazivali dvije Gospe u zagrljaju. Potom je dodijelio Medalju grada Zagreba kontroverznoj dr. Judith Reisman koja je na poziv udruga i HDZ-a došla promovirati tzv. negativnosti uvođenja spolnog odgoja u škole. Bandić je, lukav kakav jest, J. Reisman nagradu dodijelio, tobože, ne zato što se slaže s njezinim stavovima, nego zato što ona, kako je rekao, dosljedno zastupa svoje teze i bori se da se “čuje i drugi glas”.

Nakon što je izletio iz SDP-a, kada se protivno volji partije kandidirao za predsjednika Republike, ostao je bez SDP-ove stranačke mašinerije odnosno bez SDP-ova biračkog tijela. Iako Bandić nikada i nije bio ljevičar nego, kako to voli reći, on živi socijaldemokraciju, pobjedu u Zagrebu donosili su mu SDP-ovi, ali i HDZ-ovi birači, budući da ta najveća oporbena stranka već godinama nema politički utjecaj u metropoli. Bandić više ne može računati na SDP-ove birače koji bi na izborima trebali glasovati za Rajka Ostojića, iako će vrlo vjerojatno neki ostati vjerni gradonačelniku koji je u četiri mandata u Zagrebu učinio zasigurno puno usluga i zaposlio mnoge potencijalne birače.

U takvoj situaciji, svakako mu trebaju desni birači, koji su mu i svih ovih godina poklanjali povjerenje, ali i koji su svjesni da HDZ-ov kandidat u Zagrebu nema gotovo nikakve šanse za gradonačelničku fotelju. Bandićevi nastupi posljednjih dana gotovo su sinkronizirani s HDZ-om, a posve je jasno da HDZ, pogotovu u Sanaderovo vrijeme, Bandiću nije bio nikakva oporba.

>> Ostojić: Već su tri godine Bandić i HDZ u koaliciji i to se vidi 
iz aviona

Velika koalicija

HDZ će na lokalnim izborima u Zagrebu izaći sa svojim kandidatom, ali teško je očekivati da će taj kandidat u metropoli, tradicionalno sklonoj ljevici i Bandiću, moći postići značajniji rezultat. Zato se očekuje da će HDZ, što ni predsjednik te stranke Tomislav Karamarko nije demantirao, nakon izbora s Bandićem vrlo vjerojatno dogovoriti koaliciju u zagrebačkoj Skupštini. Pobijedi li Bandić na izborima, HDZ bi tako zapravo imao svog gradonačelnika. Izgubi li pak Bandić fotelju, s HDZ-om će biti oporba, najvjerojatnije, SDP-ovu gradonačelniku. Protiv Bandića i HSLS i HSS s Vladimirom Ferdeljijem rade široku koaliciju, pa mu je svaki glas bitan.

Komentara 14

MA
malisani
08:59 02.02.2013.

Sa zadovoljstvom ću sudjelovati u njegovoj pobjedi i gledati kako Rajko i onaj drugi, koji nemam pojma kak se zove ali si je umislio da će pobijediti i 'zgleda dosta masno i zmazano, odlaze kući već nakon prvog kruga. Pozdrav od purgera!

VU
vucko
09:02 02.02.2013.

Zagrebu sano treba jos da SDP-ov kandidat postane gradonacelnik Zagreba,onda imaju sve iz jedne ruke,sto nije dobro za demokratsko drustvo. Svim silama pokusaju Bandica diskreditirati i smislili gradjansku akciju koja je kako doslovno priznala da su radili na tome da se srusi HDZ. VL nije pokazao niti jednu sliku u novinama da Ostojic ili Bernardic je uzeo jednu lopatu u ruke da ocisti visoki snjeg na zagrebackim ulicama. Dapace jedan od njih je rekao da jako kasni na svoje radno mjesto u uredu,jer njegov sofer po tom vremenu nije na vrijeme dosao po njega -,u kucu gdje stanuje !!! Pametnima dosta. Na proslim parlamentarnim izborima nisam glasao kao i mnogi drugi,jer nisam imao za koga, ali ovaj put u svibnju idem 100 % :Sta su ovi danasnji ucinili od Hrvatske u god. dana ,gurnuli su nas u "smece" dolazi vrijeme da mjenjamo takvu poziciju .,mi van iz smeca a oni unutra za dugo dugo vremena.

DA
darkozeleni
08:45 02.02.2013.

Doista zbog cenzure, isprike kvazi stručnjakinji koja je vrijeđala studente i podržavanja bespravne gradnje Milan bi trebao pobjediti ili biti oporba saučesnicima iz SDP-a koji zajedno s njim uništavaju Zg više od desetljeća....Doista se nadam pobjedi zdravog razuma koja će omogućiti Ferdeljiju i ekipi koju je okupio pobjedu i izlaz iz ovog igrokaza demokracije u režiji mudrijaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije