Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob Rima i Beča

Talijanski ministar Tito Boeri: Nema blagostanja bez useljenika

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
08.07.2017.
u 19:45

I dok Italija traži pomoć kako da raspodijeli migrante, Austrija najavljuje slanje vojske da štiti granicu prema Italiji. U 2016. u Italiju je ušlo 180.000 migranata, a ove godine dosad 84.000. U Austriju je 2015. došlo 86.000 izbjeglica i migranata, ali je 2016. Austrija odlučila primati najviše 35.000 izbjeglica godišnje

Moramo biti iskreni i kazati da bez imigranata Talijani ne bi mogli dobivati mirovinu, kazao je prije dva dana u parlamentu, iznoseći godišnje izvješće, predsjednik talijanskog mirovinskog osiguranja Tito Boeri.

Stranci koji rade u Italiji pune blagajne mirovinskog i bez njihova priloga u 2040. bilo bi 72,6 milijardi eura manjka. Boeri je upozorio parlamentarce da umjesto zatvaranja granica, izbjeglicama treba omogućiti dolazak. U suprotnom bi talijanski mirovinski sustav propao, a industrijska proizvodnja bi se smanjila. Da se industrijska proizvodnja zadrži na današnjoj razini, odnosno da zemlje poput Italije ili Njemačke ostanu među sedam najrazvijenijih zemalja, potrebna im je nova radna snaga. Koncem prošle godine čak se govorilo da bi broj stranaca u Njemačkoj trebao dostići 16 milijuna radno sposobnih osoba. Ne samo što se rađa premalo Talijana ili Nijemaca, već ima poslova koje europski građani više ne žele raditi. Sada je zaustavljen plan Italije da se broj migranata i izbjeglica koji dolaze u talijanske luke raspodijeli po ostalim državama, ali rješenje će se morati pronaći.

Prvo zato što migranti dolaze, a drugo što Europa treba radnu snagu, prije svih one koji pune mirovinske blagajne. Tako je i austrijska najava da će na granicu s Italijom poslati vojsku i oklopna vozila da se zaustavi val migranata čista unutarnjopolitička propaganda.
No, u Austriji se 15. listopada održavaju prijevremeni izbori, a 30-godišnji ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz, mogući pobjednik na tim izborima, gotovo svakodnevno ispaljuje neku “bombu” protiv migranata, pogotovo muslimanskih. Njegova čvrsta ruka prema migrantima donosi mu glasove, ali u silnoj želji da bude protuislamski stjegonoša dogode mu se i pogreške. Na osnovi istraživanja koje je proveo Ednan Aslan, šef odjela za islamistiku na sveučilištu u Beču, najavio je da bi trebalo zatvoriti 150 islamskih vrtića jer država ne treba plaćati te vrtiće, a islamske djece ima sve više. No, na studiji su napravljene 903 preinake, a što je još gore, te izmjene djelo su njegova ministarstva.

To je otkrio austrijski tjednik “Falter”, a izmjene nisu beznačajne i svrstane su u pet primjera. Uglavnom, analiza koju je prošle godine načinio Aslan preinačena je da bi koristila Kurzu u kampanji. Evo i jednog primjera: u originalnom tekstu stoji da muslimanski roditelji svoju djecu moraju odgajati “samostalno, s puno poštovanja i ljubavi”, a nakon intervencije piše da muslimanski roditelji “djecu moraju zaštititi od moralnog utjecaja većinske zajednice”.

Komentara 16

PL
@ploto@
20:07 08.07.2017.

Tito Boeri je još jedan u nizu fake ljevičarskih ,a zapravo neoliberalni korporativni ekonomist iz kruga Soroša i međunarodne lihvarske kabale.Doktorirao ekonomiju na New York University.Savjetnik i član niza utjecajnih organizacija od MMF-a,World Bank,EK itd. itd.Na liniji Merkel i bratijee kojima je cilj uništiti nacionalne države, nacije,kulturu,vjeru i običaje i stvoriti jednolično robovsko društvo.Tako da ne čude njegove izjave koje su potpuno protiv interesa talijanskog i ostalih EU naroda.

PL
@ploto@
20:19 08.07.2017.

U pravu je Boeri kad kaže da nema blagostanja bez useljenika .No on nije pritom mislio na blagostanje talijanskog naroda,nego na blagostanje korporacija i još veći njihov profit.Preko migranata će prvo srušiti cijenu rada,a u isto vrijeme država će im osigurati socijalnu pomoć,besplatno školovanje ,zdravstvenu srb ,smještaj itd. sve na teret matičnog naroda,preko čijih leđa će se to naplatiti.Naravno,druga generacija migranata će otimati poslove domaćim radnicima u poslovima više stručne razine.Istovremeno će Boeri i korporativne elite se i dalje debljati na teret tog istog naroda.Boeri je kao i Merkel i njihov mentor i sponzor Soroš,na liniji uništenja svog matičnog naroda kojima rade o glavi.

GO
gooniegoogoo
22:49 08.07.2017.

zato preklinju Austrijance da ne zatvore hranicu zato jer imaju previše para, hahaha, koji ste vi lažovčine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije