Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U BIH

Migrant osumnjičen za ubojstvo šokirao na suđenju: Tražio da rodbina plati mrtvu glavu

Marokanac tražio na sudu da plati mrtvu glavu
Foto: Avaz
03.09.2020.
u 09:06

"Kao što ste čuli na sudu dan prije od svjedoka, oštećeni ga je prvi udario, bio je mnogo krupniji od njega te nije bilo drugog načina da se obrani. Čuli ste da ga je oštećeni više puta pokušao silovati", kazao je Mehmedbašić.

Marokanac Halid Amravi (20) osumnjičen za ubojstvo migranta na Ilidži jučer je na početku sjednice na Županijskom sudu u Sarajevu na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora, uz pomoć prevoditeljice odmah upitao sutkinju Indiru Jahić može li on pozvati svoju obitelj da plati mrtvu glavu i da tako završe postupak, piše Dnevni avaz.

Plaćanje naknade obitelji za ubijenu osobu uobičajeno je u njegovoj zemlji. Sutkinja Jahić objasnila je Marokancu da to zakoni BiH ne predviđaju te je otvorila ročište. Marokanac je u sudnicu doveden u pratnji sudske policije te je u prvim kontaktima uz pomoć prevoditeljice koja mu je pokušala objasniti za što se tereti počeo plakati.

Ubrzo se smirio kada mu je donesena voda te kada je u sudnicu ušao odvjetnik Omar Mehmedbašić koji ga je pokušao razvedriti. Tužiteljica Željka Radovanović-Sokić objasnila je razloge zbog kojih je realno očekivati da će se osumnjičeni Marokanac dati u bijeg ako mu se ne odredi jednomjesečni pritvor. I sam Amravi kazao je kako više nije u centru "Ušivak" s ostalim migrantima nego se smjestio u napuštenu kuću u naselju Otoka.

Odvjetnik Mehmedbašić kazao je kako se protivi prijedlogu za određivanje pritvora jer je Marokanac postupao u nužnoj obrani.

"Kao što ste čuli na sudu dan prije od svjedoka, oštećeni ga je prvi udario, bio je mnogo krupniji od njega te nije bilo drugog načina da se obrani. Čuli ste da ga je oštećeni više puta pokušao silovati", kazao je Mehmedbašić.

Dodao je kako je Halid ranije iskazao namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, ali nije imao pravnu pomoć da mu se objasni u kojem roku mora podnijeti zahtjev. Mehmedbašić smatra kako je dovoljno da osumnjičeni bude vraćen u "Ušivak".

Sutkinja Jahić naknadno će donijeti rješenje o pritvoru. Podsjetimo, u ponedjeljak je na Ilidži ubijen Marokanac Otoman Silan, također migrant iz Maroka kojem su smrtonosne ozljede nožem nanesene u predjelu prsnog koša. 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
09:21 03.09.2020.

Pa dakako, plati glavu, i slobodan. Prekrasni običaji. Samo ne znam od kojeg siromaštva bježi, ako ima za platiti. Ili je Otoman jeftilen, s obzirom da je derpe

DU
Deleted user
10:36 03.09.2020.

Nek se javi Maji Sever da napravi reportazu. Htio bi se iskupiti ali mu sud neda.

MI
milka1tv1
10:34 03.09.2020.

Šta bi dao majko mila, da se meni samo sniva.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije