Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angela Merkel:

'Migracijska politika presudan je ispit za budućnost Europe'

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.06.2018.
u 00:20

Kancelarka se već tjednima zauzima za uspostavu jedinstvenog sustava azila s boljom raspodjelom migranata u Europi

Angela Merkel je ocijenila u srijedu da je migracijska politika "presudan ispit" za budućnost Europe, u trenutku kada je kontinent zahvatila ozbiljna kriza i kada se čuju prijedlozi o zatvaranju granica.

"Za mene je pitanje kako pristupiti migraciji neka vrsta ispita presudnog za budućnost i za jedinstvo Europe", rekla je njemačka kancelarka na tiskovnoj konferenciji.

Angela Merkel
1/7

"Upravo u tim trenutcima Europa, sučeljena s tim pitanjem koje ju slabi, mora dati odgovor, ne jednostran, nego usklađen, dogovoren na temelju ugovora s drugim (zemljama) kako bismo doista zajednički djelovali", dodala je.

Da bi to funkcioniralo, moramo povesti računa o "interesima svake zemlje", istaknula je Merkel.

Takvo stajalište dolazi u času kada su talijanski, austrijski i njemački ministar unutarnjih poslova, tvrdolinijaši u gorućem migrantskom pitanju, priopćili u srijedu da žele uspostaviti "osovinu dragovoljaca" koji će suzbijati ilegalnu imigraciju.

Tu "osovinu" čine talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, austrijski Herbert Kickl, obojica krajnji desničari, i njihov konzervativni njemački kolega.

To je novi težak udarac za Merkel koja je već na meti kritike u zemlji zbog svoje odveć velikodušne politike azila a sada se mora boriti i sa svojim ministrom unutarnjih poslova, veoma konzervativnim Bavarcem Horstom Seehoferom.

Kancelarka se već tjednima zauzima za uspostavu jedinstvenog sustava azila s boljom raspodjelom migranata u Europi, o čemu će se raspravljati na susretu na vrhu EU-a krajem lipnja.

"Italija je primila velik broj migranata i to je jedan od problema na koje nailazimo", rekla je. "Moramo odgovoriti na potrebe svih u Europskoj uniji. To je poput kvadrature kruga, ali Europa mora i dalje biti solidarna", zaključila je.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Angela Merkel
1/12

Komentara 6

PL
@ploto@
07:46 14.06.2018.

Kancelarka je integralni dio problema ilegalnih migracija i kao takva ne može biti dio riješenja.Nju još drži Soroš i kabala,ali neće još dugo ta veleizdajnička,oportunistička politika kojoj je cilj uništiti EU nacionalne države.

CR
CROLINDA
09:33 14.06.2018.

neka ih kolege masoni pošalju na stan Dubrovačkom biskupu Uziniću - on je rekao da u ovim migrantima vidi rješenje za slab natalitet u Hrvatskoj i za slabo naseljene krajeve Hrvatske- ali prvo neka ukloni iz stana križ i kršćanskaa obilježja jer njih to vrijeđa i potiče ih na neprijateljstvo pobunu i nasilje – ali nema veze jer ispada po Biskupu Uziniću da je bolje da nestane katolika nego da nestane naroda – neka ima naroda neka se neko rađa pa makar to bili ostrašćeni neprijatelji Križa

ZI
zimerman
19:58 14.06.2018.

Njeno rijesenje je u stvari da primi jos (muslimanski) izbijeglica I da ih kako ona kaze pravilno rasporedi po Europi. Svi dobro znamo kako su prosle zemlje koje su ih primile , npr.Svedska je sad drzava broj jedan po silovanjima.ima. Ako im već treba radna snaga imaju cijelu centralnu i južno Ameriku većina su kršćani koji će se brzo integrirati u svaku Europsku državu . Sa prihvaćanjem muslimanski izbijeglica ,naivna Europa pod vodstvom političke ljevice je trenutno u procesu samoubojstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije