Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestanak podrške

Microsoft uvodi promjenu, utjecat će na gotovo tri milijuna korisnika

računalo
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
23.01.2023.
u 08:50

Dobivanje najnovijih ažuriranja posebno je važno kako biste se zaštitili od hakerskih napada. Također, ažuriranja pomažu osigurati da programi na računalu rade što je moguće bolje.

Hakerski napadi putem e-maila i drugih računalnih programa vrlo su česti te je zbog toga važno ažurirati operativne sustave na računalima. S obzirom na to, treba obratiti pozornost na novu odluku Microsofta koja će pogoditi gotovo tri milijuna korisnika. Naime, tvrtka više ne želi podržavati nekoliko varijanti Windowsa i pružati im besplatna ažuriranja. Nakon prestanka podrške za Windows 7 2020. godine, sada je obuhvaćen i Windows 8.1. Ako i dalje želite koristiti jedan od sustava, potrebno je koristiti plaćenu opciju. 

Dobivanje najnovijih ažuriranja posebno je važno kako biste se zaštitili od hakerskih napada. Također, ažuriranja pomažu osigurati da programi na računalu rade što je moguće bolje. Naime, novija verzija sustava Windows potrebna je za korištenje radnih programa koji pripadaju sustavu Office i Microsoft 365. Najpoznatije aplikacije uključuju Word, Excel, Teams i Powerpoint, prenosi Fenix magazin

– Kako biste izbjegli probleme s pouzdanošću, preporučljivo je prijeći na noviju verziju sustava Windows - savjetuje Microsoft na svojoj internetskoj stranici.

Ipak, njemački medij Computer Bild tvrdi kako bi na prijenosno računalo trebalo bi biti moguće besplatno nadograditi sustave Windows 7 i Windows 8. Prema statistikama sigurnosne tvrtke Eset, 47 milijuna korisnika već koristi Windows 10 ili najnoviju verziju Windows 11. Međutim, gotovo je tri milijuna ljudi pogođeno obustavom podrške.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije