Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANTOVČAK Predsjednik o istrazi

Mesić: Treba ispitati i Mirjanu Pukanić

mesic-hr.jpg
import
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
25.10.2008.
u 13:06

Veliki prijatelji Ivo Pukanić i predsjednik Stipe Mesić posljednji su se put čuli dan prije ubojstva. Mesića je toga dana, kazao je novinarima nakon kavice s građanima, nazvala Mirjana Pukanić.

Zamolila ga je da nazove Ivu Pukanića i da mu kaže da joj pošalje nešto novca jer je ostala bez kune.

Mesić je tada nazvao Pukanića i, između ostaloga, pitao ga je ima li novosti oko prošlog pokušaja ubojstva iz travnja ove godine.

– Rekao mi je da nema nikakvih novosti, ali da se boji kako bi se to moglo ponoviti, te da ga je strah – kazao je Stjepan Mesić.

Na pitanje osjeća li strah za svoj život, predsjednik je odgovorio:

“Svatko je ugrožen”
– Svatko je ugrožen dok se ne nađe počinitelj, a onda svakako i ja. Ako se ide na nečiji život i pristaje se na kolateralne žrtve, onda to ima obilježje terorizma – kazao je Mesić i dodao da očekuje djelotvorne akcije.

Kasnije je Mesić dodao kako bi policija trebala razgovarati i s Mirjanom Pukanić jer vjeruje da bi ona mogla imati korisne podatke.

Upitan hoće li biti razgovora s njim, odgovorio je da je već rekao sve što zna.

– Pukanić je uvijek govorio istinu, i govorio je istinu oko prošlog pokušaja ubojstva – rekao je Mesić i dodao kako mu je Pukanić u posljednjem razgovoru kazao i da su mu ukinuli osiguranje prije nekoliko dana.

Iako se ne očekuje na komemoraciji, ni da će se upisati u knjigu žalosti u redakciji Nacionala u središtu Zagreba, predsjednik Mesić doći će na sprovod svoga prijatelja u ponedjeljak u Velikoj Gorici.

Hoće li na komemoraciju ili ispraćaj doći netko iz Vlade, nije poznato.

I danas je u redakciji Nacionala bilo više policajaca nego novinara. Poslijepodne je otpečaćena i Pukanićeva radna soba. Glavna urednica Sina Karli još uvijek je u izrazito lošem stanju i ne daje izjave.

– Ne zato jer ne želi ili izbjegava novinare, ona u ovom trenutku jednostavno nije u stanju. Smrt ju je teško pogodila – kazao je jedan od zaposlenika dok je prolazio kraj okupljenih novinara.

Cijeloga dana dolazili su poštovaoci Ive Pukanića i upisivali se u knjigu. Uglavnom, dive se njegovu novinarskom radu. Od građana do velikog prijatelja i kuma Jasenka Houre, frontmena Prljavog kazališta.

I danas očevid
Zbog očevida, novinari i fotoreporteri ostalih medija ni danas nisu uspjeli ući u redakciju. Novinari NCL grupe pripremaju sljedeći broj Nacionala i Extre.

Dok će Nacional u cijelosti biti posvećen likvidiranom Pukaniću, Extra će taj događaj obraditi na nešto manjem broju stranica.

Danas su zamijenjeni i razbijeni prozori na redakciji. Pored jednoga od njih stol je novinara Plamenka Cvitića koji je u trenutku eksplozije ležao kod kuće bolestan.

Da je kojim slučajem bio u redakciji, od rasprsnutog stakla bio bi, u najmanju ruku, teško ozlijeđen.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije