Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški tužitelj u RH

Mesić Brammertzu: Još tražimo tko je uklonio topničke dnevnike

mesić
Patrik Macek
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
28.09.2009.
u 23:52

- Najveći je dio tih dnevnika pronađen, a neki nisu. Pretpostavlja se da su, ili zagubljeni ili ih uopće nije bilo ili su namjerno uništeni - rekao je Mesić

Premijerka J. Kosor sastala se  s glavnim tužiteljem Haaškog suda Sergeom Brammertzom koji je u radnom posjetu Hrvatskoj. Na sastanku koji je trajao gotovo dva sata razgovaralo se o mjerama koje je Vlada poduzela od svibnja ove godine radi ispunjavanja naloga Raspravnog vijeća za pronalazak topničke dokumentacije koja nedostaje, piše u priopćenju Vlade.

Tužitelj je iznio i svoje ocjene o poduzetim aktivnostima. Brammertz je sinoć bio na večeri s predsjednikom Mesićem. Prije toga predsjednik je kazao da su "prikupljeni još neki dokumenti koji su nedostajali". - Ima onih koji nisu dostupni našim organima. Jednostavno, netko ih je uklonio i poduzete su sve mjere da se utvrdi tko je taj - naglasio je i dodao da su slučajevi u proceduri te da će s time upoznati i Brammertza.

- Najveći je dio tih dnevnika pronađen, a neki nisu. Pretpostavlja se da su, ili zagubljeni ili ih uopće nije bilo ili su namjerno uništeni. To se treba u proceduri utvrditi - zaključio je Mesić.

Ključne riječi

Komentara 16

SO
Somelier
09:20 29.09.2009.

Sramota je Brammertza primati i častiti na najvišoj razini države. Vlada,predsjednik države ................. jadno. Kada će mo se riješiti podaničkoga mentaliteta i kompleksa manje vrijednosti.

CR
crnidzafer
11:28 29.09.2009.

sejoman ta ti je najpametnija,ali jbga izbrisa ti admin

SI
sol i kapulica
08:56 29.09.2009.

Pantelijo, pogledaj u fioku... Dnevnici su odmah ispod ugovora o prodaji Ine..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije