Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivaju istinu

Medu je kao smeće na strminu uz put prema azilu bacio njegov skrbnik

08.08.2017.
u 00:59

Volonteri riječkog azila na Viškovu podnijeli su prijavu policiji, veterinarskoj inspekciji i državnom odvjetništvu, očekuju da se odgovorni za smrt psa i kazne

Tijelo zlatnog retrivera Mede na strmini uz prilazni put prema azilu za pse na Viškovu bacio je skrbnik koji se o njemu brinuo nakon što se vlasnica odselila, tvrde svjedoci.

Devetogodišnjeg psa, čije tijelo je tjedan dana ležalo u provaliji, prema riječima susjeda 'ubilo je sunce'. Tako su rekli volonterima koji su htjeli razgovarati s vlasnicom iz Viškova. No, doznali su da je, nakon što je ona otišla, pas ostao na skrbi njezinom ocu. A kako se je on brinuo o psu potvrdilo je više susjeda.

– Pas je živio na terasi, više gladan nego sit. Završio je na lancu u zajedničkom dvorištu kad je skrbnik otišao na nekoliko dana. Bilo je tih dana jako vruće, a on jadan nije imao ni hlada da se makar malo sakrije. Netko od susjeda stavio mu je mali suncobran, no nije mu pomoglo – pričaju volonteri. Kažu susjedi i da je tijelo nesretnog psa u provaliju bacio sam skrbnik. Nije mu bio važan, bacio ga je kao smeće.

O svemu što su doznali volonteri su obavijestili policiju u II. policijskoj postaji Rijeka, veterinarsku inspekciju, a prijavljuju i državnom odvjetništvu. Prema onome što su čuli, Medo nije imao lijep život, a zbog nemara skrbnika je i uginuo. I zbog svega što se životinji dogodilo netko mora odgovarati, kažu volonteri.

Zašto tijelo tjedan dana nije pokupljeno, iako je još prvi dan kad je pronađeno obaviješten komunalni redar, pitali smo nadležne u Kastvu. Odgovaraju nam kako su isti dan po prijavi obavijestili Veterinarsku stanicu Rijeka, s kojom Kastav ima potpisan ugovor za skupljanje lešina životinja.

– Nalog je istima dan telefonski po proceduri koja je uobičajena, direktno dežurnom veterinaru, s ciljem da se promptno riješi problem. S obzirom na vaš dopis koji smo zaprimili, isti sam poslao Veterinarskoj stanici Rijeka za pismeno očitovanje u vezi s nastalim slučajem te dao nalog za hitni ponovni izlazak na teren i postupanje po istom – odgovorio nam je Sandro Pecman, komunalni redar iz Kastva. Dodao je i kako je, zbog ubrzanja postupka, s dežurnim veterinarom razgovarao i telefonom te doznao da su i nakon prvog poziv bili na terenu, ali leš nisu pronašli. No, nakon našeg upita, potvrdili su nam i volonteri, leš nesretnog Mede vrlo brzo je pronađen i prevezen u Veterinarsku stanicu.

Kako je riječ o psu koji je bio čipiran i poznat mu je vlasnik, zanimalo nas je i što će komunalno redarstvo poduzeti protiv vlasnika psa, odnosno skrbnika, s obzirom da je zaduženo za nadzor uvjeta u kojima žive kućni ljubimci. Kako je Medo uginuo zavezan lancem na suncu, zanimalo nas je hoće li o zanemarivanju psa, odnosno izlaganju psa nepotrebnoj boli i patnji što je kazneno djelo, obavijestiti veterinarsku inspekciju? Pitali smo i hoće li odgovarati osoba koja je psa bacila u šumu i nije lešinu zbrinula kako je propisano. Iz grada Kastva na ta pitanja nisu nam odgovorili.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
03:58 08.08.2017.

Stari smrade,daće Bog da crkneš od sepse,al da to bude dugo,dugo crkavanje.Smradino neljudska.

JI
jimpx131
08:20 08.08.2017.

Bog sve vidi, nadam se da ćeš mjesecima crkavati u mukama polako, polako

U1
ursus_1212
11:09 08.08.2017.

Gazdu zbrinuti na isti način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije