Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMISTIČNI PRODAVAČ

Plastična slamka iz McDonalds'a prodaje se za 42 000 kuna, evo zašto

mcdonalds
Foto: Matthias Balk/DPA/PIXSELL
1/3
28.04.2019.
u 17:29

Lanac brze prehrane do ove je odluke došao nakon pritiska ekologa da postanu ekološki prihvatljiviji

McDonald's u Velikoj Britaniji odlučio je prestati s korištenjem plastične slamke te usvojiti onu papirantu koja bi bila ekološki prihvatljivija. No mnogi korisnici lanca negodovali su oko ove odluke u želji za povratkom one stare, plastične slamke. Korisnik Martin Reed čak je izradio peticiju kojom je zahtijevao da McDonald's vrati plastične slamke, a peticija je prikupila više od 40.000 potpisa, piše Dailymail.

Na eBayu, jedan je korisnik prodavao staru plastičnu slamku za 5,000 funti, odnosno 42 tisuće kuna, što je i drugima dalo istu ideju. Lanac brze prehrane do ove je odluke došao nakon pritiska ekologa da postanu ekološki prihvatljiviji, a s plastike na papir prelazi u ukupno u 1.361 restorana u Velikoj Britaniji i Irskoj.

- Super mi je kako svi počinju brinuti o okolišu, ali istodobno potpisuju peticije za McDonald's kako bi vratili plastične slamke- komentirao je jedan korisnik. 

- Tijekom proteklih nekoliko mjeseci blisko smo surađivali s partnerima dobavljača kako bismo pronašli rješenje koje funkcionira za sve. Potpuno razumijemo vašu zabrinutost i možemo vas uvjeriti da dok se papirnate slamčice ne pojave u svim restoranima, radit ćemo na tome da zadržimo alternativnu opciju za sve one koji nisu zadovoljni- napisali su iz McDonaldsa.

Pogledajte video o hrani iz Mcdonaldsa


Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
18:43 28.04.2019.

ekološko rješenje je da se još više stabla sječe za proizvodnju slamki... to je isto kao što krive dizel motore za zagađenje i kažu da su električni automobili ekološki kao da struja sa Marsa pada....

CR
CroZrakomlatNo1
23:09 28.04.2019.

Ima dosta naših balkanskih katolika u Irskoj! Nek koriste papirne slamke i poštuju Boga svecenike RKCa i HDZ. Samo tako mogu ostat pravi fomoljubi ako su već pobjegli domovini u nevolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije