Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI TJEDNA U BEOGRADU

Matejev otac neutješan, ali ne gubi nadu: Gledam u mutnu vodu. Je li unutra Matej? To je noćna mora

Nenad Periš
Milan Maricic/ATA Images/PIXSELL/Nestali.hr
27.01.2022.
u 14:56

Signal mobitela probudio mu je nadu da će Mateja pronaći na Velikom ratnom otoku

Četiri tjedna traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je 30. prosinca 2021. nestao u Beogradu. Nenad Periš, Matejev otac, još uvijek je u Beogradu i ne gubi nadu da će se u Hrvatsku vratiti sa svojim sinom.

- Pitam se, koliki je ovo interes, što se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam s ljudima koje ne poznajem, ne znam gdje mi je sin... Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, je li on unutra... To je noćna mora koju racionalno ne možete posložiti... Živim za danas. Prije nego odem spavati, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana - kazao je neutješni otac za HRT.

Signal mobitela probudio mu je nadu da će Mateja pronaći na Velikom ratnom otoku.

- Mobitel može davati svoj signal samo ako se nalazi na površini vode ili ako je pola metra duboko, što je meni zbog vremena koje je prošlo zbog pretpostavljenog vremena ulaska Mateja u vodu, bilo dosta dugo vrijeme i to mi je ukazalo da je Matej došao do tog otoka. Ukoliko mobitel padne na dno, ne vjerujem da može sam doći do otoka i ukoliko Matej padne na dno, ne može doći do otoka. To mi je davalo nadu i želju da je on bio tu zadnji put na površini. To je bilo nekih 4 sata i 14 minuta nakon pretpostavljenog ulaska - rekao je.

 

Dodao je i da je Matej kod sebe imao nešto novca, te da ne zna je li možda otrčao do apartmana u kojem su bili smješteni kako bi uzeo još.

- Mislim da je imao oko 50 do 70 eura. Je li to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Kartica je sada kod mene - priča Nenad Periš.

Kroz suze je rekao da njegova obitelj pati zbog svega. 

- Imam svoju obitelj, koja pati zbog svega ovoga i na to sam koncentriran i moram, uz veliku želju da pronađem Mateja, sačuvati mir svoje obitelji. Puno ljudi je prije mene imalo ovakvih problema, možda će netko i poslije mene. Uzmi križ i nosi ga, pokušaj biti dobar čovjek. Mislim da je skupa ova energija zbog Matejeve dobrote, koji je izuzetno dobar momak - rekao je Periš.

Nenad Periš ponovio je i koliko je zahvalan na neizmjernoj podršci koju svakodnevno dobiva.

- Možda sam iracionalan, pustite me da sanjam o tome, sigurno će se stvar riješiti, ali taj čin poznatih i nepoznatih ljudi, prijatelja kojih ima jako puno... Možda ih često i ne spominjem, ali stvarno, ima prijatelja koji su učinili nevjerojatne stvari za mene. Rekao sam im da im se ne bih mogao odužiti ni za pet života. Sve to pomaže. Ali, na kraju svega, kada ugasite svjetlo, ostaje samo to da nađete Mateja, samo mi je to želja i bit ću najsretniji čovjek na svijetu - rekao je Periš.

 

Komentara 1

FR
franc251
15:02 27.01.2022.

Nema mu smisla biti tamo. Vulinova policija niti ne pokušava pronać ubojicu već se naslikavaju dok se voze čamćićima, šeću peseke itd. Upozorenje neodraslima, neiskusnima što ih čeka tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije