Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPUBLIKA SRPSKA

Granić: Situacija je opasna, najvažnije je odmah mobilizirati SAD

Mate Granić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.09.2016.
u 08:45

"Bonske ovlasti su omogućile puzajuće promjene Daytonskog sporazuma i sada se čeka reakcija međunarodne zajednice"

Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova i savjetnik predsjednice Republike, rekao je kako treba odmah mobilizirati SAD kako bi se nakon referenduma u Republici Srpskoj očuvala BiH. 

- Bonske ovlasti su omogućile puzajuće promjene Daytonskog sporazuma i sada se čeka reakcija međunarodne zajednice. Smatram da je situacija opasna - najvažnije je odmah mobilizirati SAD i tražiti saveznike unutar EU kako bi se očuvala BiH kao suverena i integrirana država, ali i da Hrvati budu ravnopravni u BiH - rekao je Granić u emisiji U Mreži prvog na HRT-u, dodajući da je najgora "impotentnost međunarodne zajednice i činjenica da međunarodni predstavnik ne koristi svoje ovlasti".

Granić je također rekao da je referendum predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku bitan zbog lokalnih izbora, zbog jačanja pozicije tog entiteta unutar BiH. 

>> Izetbegović Dodika usporedio sa Husseinom, Gaddafijem i Miloševićem

>> Navijači Crvene zvezde poslali skandaloznu poruku uoči referenduma

Komentara 25

Avatar mister.N@
mister.N@
09:16 26.09.2016.

kod deytona ste prodali hrvatske interese u BiH i hrvatski teritorij... sad im mozete nista vise!!! dobro te pitao jutros na radiju onaj slusatelj kad si nesto konkretno rekao o ovoj temi i zasto izbjegavas pricati o svojoj odgovornosti u svemu tome??? tisuce hrvata je otislo sa vrecicom u ruci iz svojih kuca zbog daytona bez da su ih srbi istjerali... vi ste ih natjerali da napuste svoje domove!!! a sad sutis i nemas odgovor na sve to!!!!

Avatar tomislav21
tomislav21
11:05 26.09.2016.

485 tisuća Srba i Hrvata je nestalo s prostora općina koje je kontrolirala tzv. ABiH!

RA
ranko75
11:36 26.09.2016.

Cuj, on bi da mobilizira SAD,kao da je SAD na njegov pritisak na gumb, od mah skoci i pocne da se bavi sa BIH. To manija velicine,kada misli da je za SAD to toliko vazno,narocito u vrijeme izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije