Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Marta Robić imovinu ostavlja Kaptolu, rođacima i prijateljima

26. srpnja 2003. u 00:00 323 prikaza

ZAGREB - Osamdesettrogodišnja Marta Robić, udovica Ive Robića, dočekala je uz pomoć svojeg odvjetnika Jadranka Črnka konačnu presudu zagrebačkoga Županijskog suda u njezinu korist, u sporu u kojem je zbog ostavštine "Mistera Morgena" tužila njegovu braću Rajka i Miroslava. Županijski sud potvrdio je lanjsku presudu Općinskog suda u Zagrebu, a potpuno odbio žalbu braće Robić.

Kako smo pisali, Općinski sud u Zagrebu je odredio da je Marta Robić suvlasnica polovice bračne stečevine, i to polovice stana u Zagrebu od 63 "kvadrata" (u Španskom), polovice "mercedesa C 250 TD", a Marti pripada i polovica ušteđevine, i to oko 75.000 eura (ukupno je u bankama oko 150.000 eura). Osim toga, braća Robić moraju udovici svojega slavnoga brata platiti i oko 50.000 kuna sudskih troškova, koji su u međuvremenu i povećani. Podsjetimo da je vilu u Opatiji Ivo Robić još prije oporučno poklonio Riječkoj nadbiskupiji. Zagrebačka presuda zapravo znači da se sada, kad je utvrđeno kome pripada koliki dio ostavštine pokojnog pjevača, na sudu u Opatiji može dovršiti ostavinski postupak. Time bi Marta Robić napokon mogla raspolagati svojim dijelom nasljedstva.

- Svoju imovinu ostavit ću Kaptolu, svojim rođacima i prijateljima, već sam sve odlučila - rekla nam je jučer Marta Robić, kad smo je nazvali u povodu pravomoćne presude.

- Kad je Ivica ostavljao vilu u Ičićima, htio ju je darovati Muzičkoj akademiji, ali sam ga nagovorila da je pokloni nadbiskupiji. Ivica je bio divan čovjek i muzičar, vrlo inteligentan, govorio je dobro francuski, njemački i engleski, ali bio je boem i na neki način slab. Zato ne bi postao Ivo Robić da nije bilo mene. Do "Morgena" mi smo životarili, a kasnije smo proputovali cijeli svijet. Moja je obitelj porijeklom talijanska i nakon rata država nam je oduzela sve, a i Ivičini roditelji jedva su preživjeli te godine, umalo su završili na Bleiburgu. Upravo sam ja inzistirala da od prvih novaca koje je Ivica zaradio njegovu ocu i majci kupimo kuću u Varaždinu. Rekla sam da to zaslužuju, a da ćemo mi već zaraditi još - prisjetila se u bujici uspomena Marta Robić.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima