Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI VREMENA SMRTI Roditelje M. Rupčića muči sumnja

Marko poginuo na cesti i dvaput umro u bolnici

Majka Snježana Rupčić
import
19.06.2006.
u 18:12

Snježana i Nikola Rupčić iz Kamenice kod Ogulina ni dva mjeseca nakon smrti jedinca Marka ne znaju točno kako je i kada umro njihov 20-godišnjak. U neredu papira koje imaju preslikava se sva njihova muka i tuga zbog kojih noćima ne spavaju.

Zaustavljena kazaljka
Marko je bio profesionalni vozač, barem mu je to zvanje u poslu kojim se kratko bavio, bilo upisano u radnu knjižicu. Poginuo je u prometnoj nesreći u Skradniku kod Josipdola, i to na ravnome dijelu ceste. Kako je iste noći 10. travnja ove godine zapisano u policijskom izvješću, njegov “fiat tipo” sletio je s kolnika zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti, udario u betonski stup visok tridesetak centimetara, zanio se i na stablu kruške prepolovio. Kazaljka na satu zaustavila se u 23.40 sati. Je li bilo svjedoka nesreće, policija ne navodi. No, na mjestu nesreće, pričaju Markovi roditelji, zatečena su još dva automobila u kojima su bila tri mladića:

- Kišilo je. Dva brata iz Skradnika poslije su nam ispričala da je Marko vozio za njima. Kažu da su čuli škripu njegovih kočnica i vratili se natrag. To naprosto nije moguće jer, kad je cesta mokra, škripa se ne može čuti - tumači otac Nikola, otpravnik vlakova u Generalskom Stolu.

Treći vozač
- Za trećeg vozača najprije se govorilo da je došao za Markom, ali, iako bi po tome trebao imati najbolji pregled situacije na cesti, on nije ništa vidio.

Hitna medicinska pomoć iz Josipdola stigla je ubrzo, dežurna liječnica dr. Ivona Kotlić stavila je teško ozlijeđenom mladiću Schanzov ovratnik, imobilizirala desnu nogu pa je prevezen u ogulinsku bolnicu. No, tridesetak minuta poslije ponoći dr. Hasan Nagy, te noći dežurni kirurg, javio je policiji da je mladić umro i to na putu do bolnice. A dr. Ivona Kotlić te je noći roditeljima rekla da ga je u bolnici ostavila živog! Na internetskoj stranici Policijske uprave karlovačke, na čijem se području nesreća dogodila, idući dan je osvanulo: “Marko je preminuo na mjestu nesreće”. Što se na kraju uistinu dogodilo, ne može se shvatiti ni iz službenih papira. Dr. Nagy navodi da je na mjestu nesreće Marko bio “navodno živ”, a u bolnicu je stigao “faktički mrtav”. Dr. Kotlić poručuje da će, bude li trebalo, načiniti pismeno izvješće. A policija, kažu Rupčići, obećava da će još jednom ispitati sve okolnosti nesreće.

- Bio sam tri puta kod načelnika, ali još se ništa nije dogodilo. Priča se da se moj sin s nekim utrkivao na cesti, pa ako je to istina i ako je točno da je on bio treći u koloni, i da je s ceste sletio kad mu vozač ispred nije dopustio da ga pretekne, onda netko za to mora i kazneno odgovarati. Dečki koji su te večeri bili s mojim sinom morali bi sve znati, no ne znam hoće li to htjeti reći - govori Nikola Rupčić. A njegova supruga Snježana naglas razmišlja o tolikim proturječnostima o vremenu Markove smrti: - Bio je mlad i zdrav. Jesu li nekome trebali njegovi organi, ne znam. Nas, uglavnom, nitko ništa nije pitao.

Supružnici Rupčić sinovu ekshumaciju neće tražiti jer za to nemaju ni dovoljno novca ni dokaza. No sumnja će ih proganjati čitav život.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije