Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo za sukob interesa zatražio dokumentaciju od hotela

Marić: Rezervirao sam jeftiniji smještaj, ponudili su mi luksuzniji; Novaković: Povjerenstvo će ispitati i te Marićeve navode

Zdravko Marić detaljno objasnio nove mjere za ublažavanje rasta cijena goriva
Goran Stanzl/PIXSELL
15.06.2022.
u 18:41

- Ja na tu odluku nisam utjecao niti sam to tražio. Privatno, i puno prije nego sam bio ministar, nije mi se jedanput dogodilo, ne samo u Hrvatskoj nego i vani, da dobijete nekakvu višu kategoriju. Govorim fakte i činjenice. - rekao je Zdravko Marić.

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je danas svoje ljetovanje u luksuznom hotelu u Malom Lošinju za koje je platio znatno nižu cijenu. Naime, prema navodima portala Oštro, Marić je za sebe, suprugu i sina boravak u apartmanu platio 291 euro za noć, umjesto više od tisuću eura za noć, koliko inače stoji smještaj u kojem je ministar odsjeo s obitelji. Ministar je kazao da je on rezervirao jeftiniji smještaj, no da mu je sam hotel zatim ponudio luksuzniji smještaj za istu cijenu. Dodao je da takve situcije nisu nimalo neobične niti rijetke, odnosno da se stalno događaju.

- Ja na tu odluku nisam utjecao niti sam to tražio. Privatno, i puno prije nego sam bio ministar, nije mi se jedanput dogodilo, ne samo u Hrvatskoj nego i vani, da dobijete nekakvu višu kategoriju. Govorim fakte i činjenice. I ta situacija, unapređenje smještajne jedinice, ne dovodi me niti bi me ikad dovelo u bilo kakav vezani, zavisni položaj prema toj osobi, odnosno prema toj grupaciji. Kao i da govorimo o nekoj aviokomapniji, što je također nerijetki slučaj. Ne događa se to svima i nije to isključivo vezano samo za nekoga tko je ministar - kazao je danas Marić, kako su prenijeli mediji. A na upit je li to zapravo indirektan dar koji kao dužnosnik nije smio primiti, uzvratio je: “Vidjet ćemo što će Povjerenstvo reći".

Stoga upitamo predsjednicu Povjerensva za odlučivanje o sukobu interesa Natašu Novaković što ona kaže.

- Predmet koji se odnosi na ministra financija Zdravka Marića, vezano uz ljetovanje u hotelu Bellevue u vlasništvu tvrtke Jadranka d.d., je u radu. Povjerenstvo je od hotela Bellevue 25. svibnja 2022. zatražilo dokumentaciju te će nakon što prikupi sve potrebne podatke i dokumentaciju odlučiti o osnovanosti pokretanja postupka. Napominjemo da Povjerenstvo na radnim sastancima odlučuje o predmetima, odnosno osnovanosti pokretanja ili nepokretanja postupka, ovisno o njihovoj spremnosti za odlučivanje, ali i starosti, odnosno redoslijedu zaprimanja. Vezano za današnju izjavu ministra Marića, Povjerenstvo će ispitati i te navode - reče nam Nataša Novaković.

Komentara 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
22:58 15.06.2022.

Nije neobično da se šefu ili članu uprave dodijeli višekratno skuplji boravak. Povjerenstvo je limunada, a oslobođena je od optužbi za organizirani kriminal sudskom odlukom cijela Bandićeva ekipa pa ovo od Marića izgleda slabašno.

PE
pežo
22:13 15.06.2022.

Evo ja sutra očekujem isto -platiti manje i dobiti bolje bez doplate možeš samo kao marić

DU
Deleted user
18:56 15.06.2022.

Jadna nam majka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije