Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA ZBOG KLEVETE

Sutra rasprava o Sinčićevom imunitetu: Povjerenstvo protiv ukidanja

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/7
08.06.2017.
u 18:52

Sabor će raspraviti i zahtjev HDZ-ova Darka Milinovića, koji je u svibnju izabran za župana Ličko-senjske županije, da mu se mandat stavi u mirovanje

Hrvatskom saboru se u petak očekuje rasprava o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je u srijedu odbilo skinuti imunitet zastupniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću kojeg je privatni tužitelj, akademik Vlatko Silobrčić tužio zbog kaznenog djela klevete.

Kako je riječ o privatnom tužitelju, MIP je odbio prijedlog da se zastupniku Sinčiću skine imunitet, a isto je postupio i u slučaju Darinka Dumbovića, zastupnika Reformista, kojega su zbog klevete tužili, također, privatni tužitelji.

Sabor će raspraviti i zahtjev HDZ-ova Darka Milinovića, koji je u svibnju izabran za župana Ličko-senjske županije, da mu se mandat stavi u mirovanje, jer je funkcija župana nespojiva sa zastupničkom, te prijedlogu da ga u saborskim klupama zamjeni Marijan Kustić.

 

Komentara 3

AR
Artukovic
19:35 08.06.2017.

Znaci on kao saborski zastupnik moze vrijedati koga zeli,govoriti neistine,a ja ga zbog toga nemogu tuziti jer je to privatna tuzba.....a ipak mangup ima imunitet.Strasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije