Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Mama hakerica provalila u školsko računalo i djeci popravljala ocjene

Catherine Venusto čak je 110 puta provaljivala u školsko računalo. Mama hakerica nije samo ispravljala ocjene nego je čitala i e-mailove profesora te spise odjela ljudskih resursa.
24. srpnja 2012. u 15:24 1 komentara 261 prikaza
računalo
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Nema toga što mama ne bi za svoje dijete napravila. Potvrđuje to iznova i primjer jedne Amerikanke koja je hakirala računalo u školi svoje djece kako bi promijenila njihove ocjene!

Catherine Venusto (45) iz New Tripolija u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji nezakonito je ispravila loše ocjene svoje kćeri u lipnju 2010. godine te test svog sina u veljači 2012. godine.

Također je čitala i službenu poštu administratora i profesora u školi, a sve je to činila (i) nakon što je dala otkaz na mjestu tajnice te se prebacila u drugu školu.

Otkrivena je tek nakon što je jedan profesor istraživao zašto je direktorica Marry Wright ulazila u školski e-dnevnik. Kada je pak ona rekla da nije ulazila u e-dnevnik, pozvana je i policija te se konačno razotkrilo tko neovlašteno koristi direktoričinu šifru.

A Catherine Venusto čak je 110 puta provaljivala u školsko računalo. Mama hakerica nije samo ispravljala ocjene nego je čitala i e-mailove profesora te spise odjela ljudskih resursa.

Određeno joj je 30.000 dolara jamčevine, a prijeti joj kazna do 90.000 dolara, ali moguća je i zatvorska kazna od čak 42 godine zatvora. Optužena je po šest točaka optužnice, a za svaku je maksimalna kazna sedam godina zatvora ili 15.000 dolara.

Elipso

  • svisuzauzeti:

    zatvorska kazna do 42 godine???? LOL... kod nas podmitis nastavnika i ocjena ispravljena....