Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Malog Cesarea prijatelji iz razreda u Splitu ne smiju zvati

Cesare Avenatti
Foto: Privatni album
02.04.2019.
u 19:30

Prije manje od mjesec dana Nina Kuluz na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđena zbog odvođenja sina Cesarea, tad staroga godinu i pol dana, iz Italije u Hrvatsku, a potom i u BiH.

Cesare Avenatti, sada desetogodišnji dječak zbog kojeg su tisuće ljudi prosvjedovale nastojeći spriječiti njegovu predaju ocu i odvođenje u Italiju, živi od prošlog proljeća s ocem Alessandrom Avenattijem u Torinu, a Nina Kuluz, njegova majka koja ga je kao bebu odvela u Hrvatsku, a zatim se zajedno s djetetom od oca skrivala u Bosni i Hercegovini, otišla je za njim.

Sudski postupci između bivših partnera bliže se kraju, i talijanski i splitski sud proteklih mjeseci donijeli su presude, ali konkretnih vijesti o dječaku koji je svojedobno digao Hrvatsku na noge nema. Naime, talijanska socijalna služba roditeljima je najstrože zabranila istupati u javnosti. Međutim, zna se da Cesare živi s ocem, pohađa treći razred osnovne škole, a majku, koja se zaposlila u Torinu i njeguje osobu s invalidnošću, viđa pod nadzorom, tri puta tjedno po dva sata.

Prije manje od mjesec dana Nina Kuluz na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđena zbog odvođenja sina Cesarea, tad staroga godinu i pol dana, iz Italije u Hrvatsku, a potom i u BiH.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od srijede ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Analiza Mirka Galića: Rusi su dobrodošli, ali ne mogu postati gospodari u Hrvatskoj

>> Najviše djece rodi se u rujnu

>> Može li IDS pobjeći od odgovornosti za propast Uljanika

Ključne riječi

Komentara 11

VA
Valer
20:58 02.04.2019.

Onix zgrade, devizni računi izvan HR, mečke u garažama, pohlepa za lovom... tko to više ne zna?

AL
alphazulu99
20:54 02.04.2019.

Ocito je sazrelo vrijeme za reviziju ugovora izmedju Vatikana i RH.

ME
Meter
21:02 02.04.2019.

Prebendari, Bleiburg, financije... ima tema napretek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije