Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRABRI DJEČAK

Mali Šimun napravio prve korake s novom protezom: 'Ostao je bez teksta'

Foto: Facebook Za Šimunov korak
1/4
05.12.2019.
u 19:04

Ona i suprug odabrali su za prvu protezu motiv “kralj lavova” jer sve što je do sada prošao u svoje dvije godine dostojno je kraljevskog naklona za lavovsku borbu i hrabrost koju je svima pokazao.

Maleni Šimun i njegova ustrajna borba oduševila je brojne hrvatske građane, a njegovo dobivanje proteze dirnulo je mnoge. 

- Cijeli dan bio je uistinu turbulentan. Šimun je konačno dobio svoju prvu nogicu! Nogicu koju smo čekali mjesec i pol dana, kazala javila Martina Stojanović, majka 2-godišnjeg Šimuna, piše 24sata. 

Šimun je još spavao kad su ušli u ordinaciju. 

 

- Protetičarka je došla s protezom i tada smo probudili Šimuna, bio je još pospan dok nam je objašnjavala na koji način će ju koristiti, a onda je došlo vrijeme da ju isproba. Ostao je bez teksta, bio je uistinu iznenađen cijelom situacijom. Prošetao je hodnikom, naravno uz pomoć protetičarke i došao do zrcala gdje se mogao vidjeti. Neopisiv je taj osmjeh kojim nas je počastio kada je vidio svoju “drugu nogicu” - kaže Martina Stojanović.

Ona i suprug odabrali su za prvu protezu motiv “kralj lavova” jer sve što je do sada prošao u svoje dvije godine dostojno je kraljevskog naklona za lavovsku borbu i hrabrost koju je svima pokazao.Martina Stojanović ističe kako dječak ima čitav život pred sobom da bira motive, iako je i s ovim oduševljen. Nakon što su preuzeli protezu, krenuli su u Paley institut za fizikalnu terapiju.

- Svi su bili oduševljeni, a naša terapeutkinja je jedva dočekala da započnemo sa vježbama, baš kao i mi. Pri kraju su se okupili svi terapeuti s instituta i pozdravili prve Šimunove korake velikim pljeskom. Fizioterapeutkinja nam je rekla da je za prvi puta prezadovoljna i da smatra da će Šimun brzo savladati hodanje. Na povratku kući cijelo vrijeme je dodirivao protezu, a kada sam ga pitala je li sretan i hoćemo li ju ponijeti kući rekao je - da - kaže Martina Stojanović.

Komentara 2

AU
autoritet
21:52 05.12.2019.

Sretno, malac!

Avatar AligatorXO
AligatorXO
20:58 05.12.2019.

Ima li što ljepše od pomaganja drugima pogotovo kada se radi o djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije