Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragična nesreća

Majka stradalih sestara oprostila se od njih dirljivom objavom: "Duša mi se raspada..."

Dicmo: U teškoj prometnoj  nesreći smrtno stradale dvije osobe
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
10.06.2023.
u 22:16

Mještani Kaštela i članovi obitelji opraštaju se od djevojaka emotivnim porukama. Današnji dan je u Kaštelima proglašen Danom žalosti.

Zbog tragične smrti sestara koje su poginule u prometnoj nesreći kod Dicma, današnji dan je u Kaštelima proglašen Danom žalosti. Isti dan je i njihov posljednji ispraćaj. Život mladih sestara Jelene i Petre K. tragično je ugašen u petak nešto poslije ponoći. Priključivale su se na cestu kada je na njih naletio automobil kojim je upravljao 21-godišnji mladić. Imale su tek 25, odnosno, 21 godinu, a jedna od njih je upravo proslavila rođendan.

Mještani Kaštela opraštaju se od djevojaka emotivnim porukama, no najdirljivije su poruke brata i majke poginulih sestara. "Dragocjena je u očima Gospodnjim smrt pobožnika njegovih“ (Psalam 116,15). Lipo spavajte sestrice moje, anđeli moji", napisao je njihov brat na Facebooku.

"Imam ruke koje su vas grlile dajem vas Majci Gospi nek vas čvrsto zagli dok dođe mater vaša dico moja lipa i dobra. Hvala Isusu šta mi vas je dao da vas malo imam, da vas ljubim, da vas grlim… Neka vas čuva dok ne dođe mater vaša dico moja dobra, dico moja lipa. Duša mi se raspada ljubiti mrtvo i ledeno tilo vaše, zašto srce ne pukne da vaša mater sa vama bude danas. Mi smo Kršćani mi opraštamo tako sam i vas učila, vaša mater dico moja oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu", napisala je njihova majka 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO U stravičnoj nesreći kod Sinja poginule dvije sestre: Imale su 21 i 25 godina

Komentara 3

BR
briskula1
08:55 11.06.2023.

Hm... odgovornost je u najmanju ruku 50-50. Ovaj prebrzo vozio a one oduzele prednost, da jedna strana nije napravila gresku do nesrece ne bi doslo, obe su strane napravile tako da izjava majke da je ovaj ubio njenu djecu stoji djelimicno, one su same pomogle tome.

GR
Greben
23:48 10.06.2023.

I meni se dusa raspada! Jednostavno ne mogu razumjeti tu neodgovornost orema sebi i drugima u prometu! Smrt dvije djevojke, dvoje djece, nesnosljivo je i za mene iako sam za njih saznao preko medija tek nakon tragicne prometne nesrece. II pitam se, dokle, koliko jos zivota mora otici u prometu da bi ljudi shvatili da su brzina, neodgovornost prema sebi i drugima, infantilna bezobzirnost, nepostivanje prometnih propisa, zakona, prometne logike, prometne kulture… uzrok gotovo svim prometnim nesrecama! Sto se uci u auto skolama, kako se odgajaju buduci vozaci? Sto se uci i kako se odgajaju djecu u vrticima, skolama, unutar obitelji, u krugu prijatelja i poznanika? Sto o kulturi u prometu poduzimaju nadlezne vlasti, mediji…?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije