Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naučila je lekciju

Majka pomagala sinu varati na testovima, evo kako joj je učiteljica 'začepila' usta

ispit
Foto: Getty Images
18.01.2019.
u 10:45

Moje dijete nema problem. On je genije roditelja genija i potpuna suprotnost onima koji trebaju pomoć, tvrdila je majka

Jedna je učiteljica postala hit na internetu nakon što je razotkrila majku koja je svome sinu pomagala varati na testovima.

Naime, riječ je o djetetu s poteškoćama u učenju, a kojemu su otac i majka visokoobrazovani pa se nisu mogli pomiriti s činjenicom da njihovo dijete treba pomoć u školi.

Učiteljica je primijetila da dječak ima problema s učenjem, pogotovo kada je u pitanju čitanje i matematika zbog čega su mu ocjene bile vrlo loše pa je roditeljima predložila da mu ona dodatno pomogne te da se dijete premjesti u poseban razred, objavljeno je na Redditu.

Također, tražila je da ga testiraju kako bi sa sigurnošću mogli tvrditi da ima poteškoće.

No, kada je majka stigla u školu na razgovor s učiteljicom i ravnateljem, smatrala je ako to nije potrebno.

– Moje dijete nema problem. On je genije roditelja genija i potpuna suprotnost onima koji trebaju pomoć. Da radite svoj posao kako treba, ne bi imali ovaj razgovor – odbrusila je ljutita majka i tražila je učiteljicu da njezinom sinu ne daje svoje testove nego 'standardne' koje koriste sve učiteljice. Ova joj je objasnila kako na tim testovima djeca mogu lako varati jer su pitanja poznata, no majka je bila uporna.

Nakon što je učiteljica počela koristiti te testove, dječakove ocjene su se popravile. Prosjek mu je bio odličan, a majka je odmah iskoristila priliku i učiteljici poslala poruku u kojoj joj govori da je bila u pravu.

Učiteljica je potom razgovarala s učenikom i rekla mu kako je ponosna na njega i njegov uspjeh te ga upitala uči li puno kod kuće. On joj je na to odgovorio kako je puno lakše pisati test kada se unaprijed može pripremiti jer su mu pitanja poznata.

Kako nije mogla zamijeniti standardne testove, bilo joj je dozvoljeno promijeniti samo neke dijelove pa je učiteljica to i učinila.

U iduća dva tjedna, učenikove ocjene ponovno su postale loše te je pao na svim testovima.

Tada je učiteljica poslala majci poruku, no odgovor nikada nije dobila. Očito je nju naučila lekciju.

>> Kamera snimila zastrašujući trenutak: Pogledajte što je palo na auto ove žene

Komentara 1

AR
Armagedon
12:16 18.01.2019.

Nažalost , ima roditelja koji ne žele prihvatiti da su im djeca drugačija i čine više štete nego koristi samom djetetu, radi toga što će okolina reći,,... umjesto da više porade s djetetom na razvijanju njegovih sposobnosti, kao što je ovo dijete pokazalo da je uspješniji kada zna što će ga se pitati, jer se unaprijed pripremi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije