Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
monstruozan zločin u Walesu

Majka, očuh i brat osuđeni za stravično ubojstvo petogodišnjaka

Foto: ITV News/YouTube
1/3
01.07.2022.
u 14:38

Dječakovo tijelo pronađeno je u rijeci samo 250 metara od obiteljskog doma sa 56 'katastrofalnih' ozlijeda koje su sudski vještaci opisali kao traume koje se mogu vidjeti na ljudima koji su pali s velike visine ili bili u sudaru.

Iako detalji ovog zločina možda nikada neće izaći na vidjelo, sud u Walesu zaključio je na temelju dostupnih podataka da su John Cole (40), Angharad Williamson (31) i Craig Mulligan (14) krivi za ubojstvo Logana Mwangija (5) u srpnju 2021. Svi troje osuđeni su na doživotni zatvor s time da Cole mora odslužiti najmanje 29, Williamson 28, a Mulligan 15 godina. Williamson je majka oba dječaka, a Cole je obojici očuh. 

Upozoravamo čitatelje da su detalji iznimno potresni, a cijelu priču kroz nekoliko članaka možete pročitati na BBC-u

Za vrijeme suđenja, postalo je očito da su svi članovi obitelji bili nasilni prema Loganu, psihički i fizički, a Mulligan ga je jednom prilikom gurnuo niz stepenice pri čemu je Logan slomio ruku. Također, dječak je nekoliko dana pred smrt pretrpio lom ključne kosti iz neutvrđenih razloga. 

Williamson je prijavila Mulligana socijalnoj skrbi tek nekoliko mjeseci kasnije, uslijed čega su Logan i još jedno mlađe dijete izmaknuti iz obitelji, no vraćeni su nakon par mjeseci jer su u sustavu smatrali da situacija u domu više nije opasna. Za vrijeme provođenja intervjua s obitelji socijalni radnici zabilježili su veliku želju za nasiljem kod Mulligana, a jedna je radnica zapisala kako je čula da tinejdžer pjeva "Volim djecu, volim udarati djecu u glavu, orgazmično je".

Tog kobnog 31. srpnja 2021. Williamson je nazvala policiju nešto prije 6 sati ujutro kako bi prijavila nestanak petogodišnjeg sina. Tvrdila je kako se probudila i shvatila da dječaka nema. Po dolasku, policijski su je službenici zatekli u stanju histerije, a Cole i Mulligan već su obilazili naselje dozivajući Logana.

Foto: ITV News/YouTube

Istražitelji su uspješno dokazali da je obitelj orkestrirala ovu laž uz pomoć CCTV snimki kamere jednog od susjeda. Na snimci se jasno vidi da Cole i Mulligan nose dječakovo tijelo od stana do rijeke. Na snimci se također vidi paljenje svjetla u spavaćoj sobi kućanstva dok su Cole i Mulligan bili izvan stana, što su odvjetnici iskoristili kao dokaz da je Williamson bila budna i svjesna da je Logan mrtav.

Dječakovo tijelo pronađeno je u rijeci samo 250 metara od obiteljskog doma sa 56 'katastrofalnih' ozljeda koje su sudski vještaci opisali kao traume koje se mogu vidjeti na ljudima koji su pali s velike visine ili bili u sudaru. Za vrijeme suđenja otkriven je samo dio nasilja koje je Logan proživljavao prije smrti, a vještaci tvrde da su brojne ozlijede na dječaku indikator dugotrajnog zlostavljanja.

Foto: ITV News/YouTube

Suđenjem je utvrđeno da je Loganu u danima koji su prethodili njegovoj smrti dijagnosticiran koronavirus, zbog čega su ga roditelji stavili u svojevrsnu karantenu- 10 dana nije smio izaći iz svoje sobe. Deveti dan u kućanstvu je navodno došlo do svađe koja je, prema svjedočenu Williamson, kulminirala time da je Cole udario Logana u trbuh i naredio Mulliganu da dječaka nastavi tući ukoliko zamuca ili se pomakne. Nakon toga Mulligan je dječaka srušio, zabivši mu pritom glavu u pod. Williamson kaže kako je molila sina i muža da prestanu, no Cole joj je navodno odgovorio "Jedino što ovaj dječak razumije je bol".

Sljedeći dan, socijalna radnica došla je u posjet obitelji koja ju nije pustila u kuću zbog Loganove zaraze Covidom. Radnica je na vratima stana razgovarala s obitelji 20-ak minuta te otišla bez da je vidjela dječaka, čije je tijelo pronađeno nešto više od 24 sata kasnije. Nije jasno od koje je ozlijede dječak preminuo, niti što je nagnalo obitelj na ovako monstruozno ponašanje, zaključak je suđenja.

Na izricanju presude, Williamson je plakala i zapomagala, dok Cole i Mulligan "nisu pokazivali emocije".

Loganov otac, Ben Mwangi, sina nije vidio od 2019. godine jer su mu Williamson i Cole to branili. Kaže kako nakon sinove smrti ne može spavati, stalno ima noćne more iz kojih se budi vrišteći i plačući. Tvrdi da bi se borio za skrbništvo nad sinom da je znao u kakvoj je situaciji. Usprkos zlostavljanju, odgajatelji u vrtiću i Loganov otac tvrde da je dječak bio iznimno drag, veseo i znatiželjan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije