Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA U VRTIĆU Nastavlja se istraga o ozlijeđenoj djevojčici

Majka nije spomenula zlostavljanje

hrv_majka_tx.jpg
import
05.10.2006.
u 19:44

Što se uistinu zbivalo u dječjem vrtiću na području Koprivničko-križevačke županije gdje su navodno šestogodišnjaci seksualno zlostavljali dvije godine mlađu prijateljicu, pokušavaju istražiti policija i državno odvjetništvo.

Obrada tek počela
Četverogodišnjakinju je u Poliklinici za zaštitu djece i mladeži Grada Zagreba pregledao psiholog. Ravnateljica Poliklinike dr. Gordana Buljan-Flander kaže kako je prerano postavljati konačnu dijagnozu i donositi sud što se se dogodilo jer je obrada tek započela. 

Iako je u prvi tren priča zvučala zastrašujuće i sve je upozoravalo na to kako je zapravo zatajio sustav  jer niti su tete vidjele što se u vrtiću događa niti je ginekolog to htio prijaviti, a dijete i njegova obitelji s traumom su se nosili puna dva mjeseca  prije no što je išta pokrenuto, sada se spominje i nešto drugo. Naime, iznosi se da su ozljede na unutarnjem i vanjskom spolovilu četverogodišnjakinje zapravo posljedica upale nastale zbog infekcije ili gljivica.

Liječnik se drži etike
Zbog toga se, navodno, djevojčica češala po spolovilu pa je tako nastala napuklina. Ginekologu u Domu zdravlja majka djevojčice, kad ju je potkraj srpnja dovela na pregled, navodno uopće nije spominjala moguće seksualno zlostavljanje. Naš izvor tvrdi da ju je ginekolog, nakon pregleda, uputio pedijatru na dodatan pregled i rekao joj da se potom ponovno vrati k njemu. No majka to, ističe, nije učinila.

Antibiotska mast garamycin koju joj je ginekolog prepisao trebala je zapravo ublažiti neugodno peckanje pri mokrenju. Liječnik iz toga doma zdravlja, kojem se prigovara da je sve htio prikriti, jučer nam je tek rekao da ga ništa ne pitamo jer mu etika brani da govori o slučaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije