Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRENA KAMPANJA

Macan: Škoro je dao ponudu dijelu HDZ-a koju praktički ne mogu odbiti - izdajte Plenkovića

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/13
08.12.2019.
u 22:36

Škoro je iz Lisinskog poručio da je glas za Grabar-Kitarović glas za Plenkovića i da će on baštiniti Tuđmana. HDZ mu odbrusio da je samoprozvani suverenist koji kopira Milanovića

Miroslav Škoro skinuo je rukavice i s velikog skupa iz Dvorane Vatroslava Lisinskog, prvi je put bez zadrške, otvoreno poručio kako je Plenković izdao HDZ i Franju Tuđmana, kako je glas za predsjednicu glas za Andreja Plenkovića te se “ponudio HDZ-ovim simpatizerima i članovima.

– Obraćam se HDZ-ovim biračima, ja ću biti vaš predsjednik, baštinit ću Franju Tuđmana. Neću iznevjeriti ne samo HDZ-ovce nego i druge stranke koje su me podržale. Maknimo ove jer oni ne razumiju ništa. Želim biti predsjednik ujedinitelj našeg napaćenog naroda – kazao je u Lisinskom Škoro kojeg su više puta prekidala skandiranja njegova imena.

VIDEO Večernjakovi novinari najavljuju predsjedničke izbore:

Ljepilo za desnicu

Okupljeno društvo bilo je i više nego zanimljivo i dalo je odgovor na pitanje može li upravo Škoro biti “ljepilo” za desnicu. Potporu mu je došla dati i europarlamentarka Ruža Tomašić, saborski zastupnici Željko Glasnović, Zlatko Hasanbegović i Hrvoje Zekanović, mostovci Božo Petrov, Nikola Grmoja i Miro Bulj. Stigla je i bivša ministrica iz Vlade Tihomira Oreškovića Bernardica Juretić, odvjetnici Željko Olujić, Bosiljko Mišetić pa i Stjepan Tuđman, sin prvog predsjednika Franje Tuđmana kojeg je i Škoro više puta spominjao.

– Jadna je država u kojoj se predsjednica države bavi srpskim čokoladama, hrvatskim čokolinima, zatvorskim kolačima i pokušajima da meni preotme karijeru. Zamislite da Franjo Tuđman pjeva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bijele kuće – poručio je Škoro koji je kazao i kako su ovi izbori važni jer se sprema velika koalicija.

1/23

– Mladi, nemojte prespavati 23. prosinca. Umjesto da vi odete van iz Hrvatske, omogućimo Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji da ostvare međunarodne karijere. Oni to žele. Oni neka odu, mi ćemo si urediti državu – kazao je Škoro.

Po premijeru i aktualnoj predsjednici iz Sinja “raspalio” je i kandidat Zoran Milanović. Za predsjednicu je kazao kako je riječ o osobi koja je prvi put u mimohodu u Vukovaru bila kada je bila kandidatkinja za predsjednicu i da joj kao ministrici vanjskih poslova i Sanaderovoj pobočnici nije palo na pamet da se pojavi u Vukovaru.

– I onda se usudi komentirati što drugi osjećaju prema Kninu – kazao je Milanović koji je opet objašnjavao zašto je rekao da Plenković nema neko mišljenje o Tuđmanu poručivši da je dosta laganja i da je bio poprilično suzdržan sve vrijeme.

 

Osvoji li mandat, ide “provjetravanje” tako da, za početak, ne bi podržavao ljude optužene za ozbiljan kriminal, a ne bi ih, kaže, ni proganjao ni u javnosti govorio da je više puta razgovarao s državnim odvjetništvom kao predsjednica.

Sukob simpatizera

I dok su je protukandidati napadali, aktualna predsjenica odlučila je uzvratiti i to na Twitteru.

– Nervozni su, prijete. Rekao bi dragi Goran Pauk – oba su pala, ja kažem – oba će pasti – napisala je predsjednica na Twitteru referirajući se i na Škoru i Milanovića.

Iz HDZ-a su pak poručili da je Škoro samozvani suverenist koji kopira Milanovića, da je bio član HDZ-a kad mu je to odgovaralo i da je sada umjesto politike Franje Tuđmana, odabrao gubitnički put Mosta i svog mentora Velimira Bujanca.

Kampanja očito postaje sve žešća, a politički analitičar Krešo Macan kaže da je Škorina poruka da je on kandidat HDZ-a pokazatelj da je iza svega i bitka za unutarstranačke izbore u HDZ-u u čemu vidi potpis bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića.

– Škoro dobro koristi nezadovoljstvo u HDZ-u – kaže Macan i dodaje da je Škoro je dao ponudu dijelu HDZ-a koju praktički ne mogu odbiti.

– Kazao im je, izdajte Plenkovića i njegov HDZ – zaključuje Macan.

>> Pogledajte video: Tko su predsjednički kandidati?

Komentara 168

Avatar gunner12345
gunner12345
22:44 08.12.2019.

KGK je danas izgubila izbore za predsjednicu. Plenković je danas izgubio HDZ. Masovna podrška HDZ-ovaca ide Škori.

ĆI
ćiro
22:46 08.12.2019.

Gaziiiii Skoroooo✌

TO
Tomi0713
23:12 08.12.2019.

Skoro je buduci presjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije