Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Jankovics:

'Mađer je donio tešku odluku, no mi smo sretni i pozdravljamo njegov dolazak'

Robert Jankovics
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2019.
u 13:40

Tvrdi kako nije znao da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak zbog prelaska Bandiću prijavio Madjera Uskoku

Predsjednik Bandićeva saborskog Kluba zastupnika Robert Jankovics u četvrtak je pozdravio prelazak HSS-ova zastupnika Mladena Madjera u taj klub, koji sada broji 13 zastupnika, te potvrdio kako je Madjer time prešao i u vladajuću većinu.

"Ono oko čega naš heterogeni klub ima čvrsti stav jest da podržava premijera Andreja Plenkovića, to je uvjet bez kojeg se u ovom klubu ne može biti", izjavio je Jankovics novinarima nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Madjerov prelazak nazvao je novim dokazom da Bandićev klub radi "dobar posao". "Mi smo sretni, pozdravljamo njegov dolazak", rekao je.

"On je donio tešku osobnu odluku napuštanja HSS-a. Nakon što je priopćio namjeru da pristupi našem klubu mi smo telefonski razgovarali s našim članovima, prihvatili smo ga, od zasjedanja 15. siječnja radit će u našem klubu", najavio je Jankovics.

Tvrdi kako nije znao da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak zbog prelaska Bandiću prijavio Madjera Uskoku.

Pravo je pitanje zašto je Madjer otišao iz HSS-a

"To mi je prva vijest. Koliko imam informaciju, Madjer će slijedeći tjedan imati presicu pa će, pretpostavljam, odgovarati na takva pitanja", rekao je Jankovics koji lopticu vraća u HSS-ovo dvorište poručujući kako je pravo pitanje zašto je Madjer napustio HSS.

"Koji su problemi unutar te stranke o kojima hrvatska javnost razgovara više od godine dana, od odlazaka Branka Hrga do Marijane Petir. Na ta pitanja će bolje odgovarati HSS nego mi", kaže Jankovics.

Nije izravno odgovorio na pitanje treba li se Uskok baviti prelascima zastupnika u redove dojučerašnjih političkih protivnika.

"Koliko znam, Madjerov izlazak iz HSS-a zapravo je njegova osobna odluka. S obzirom na druge klubove u Saboru, mislim da naš funkcionira dosta dobro, onda mi je ta odluka razumljiva", rekao je.

Jankovics kaže da na saborskom Predsjedništvu nije tražio veće prostorije za svoj klub. Na pitanje hoće li ih tražiti uzvraća uzrečicom iz svoje Baranje: "Puno dobrih ljudi na malo prostora stane".

>> Pogledajte tko je sve otišao iz SDP-a

Komentara 6

DU
Deleted user
15:18 03.01.2019.

Pošten čovjek ga prijavio DORH-u! A kako je on preuzeo HSS?

OK
okolo
14:16 03.01.2019.

...pa kriva je i banda koja ima radio u automobilu, provociraju pošten svijet i neimare

AM
AMIKULIĆ
14:07 03.01.2019.

Sram vas može biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije