Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peter Szijjarto

Mađarski ministar vanjskih poslova: Suprotstavit ćemo se odluci EU parlamenta

Peter Szijjarto
Foto: Reuters/PIXSELL
12.09.2018.
u 16:04

Odlukom započinje kazneni postupak protiv Mađarske

Odluka Europskog parlamenta, donesena u srijedu, kojom započinje kazneni postupak protiv Mađarske je "sitničava osveta" promigrantskih političara protiv Mađarske, rekao je u srijedu mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Szijjarto je rekao da će Mađarska tražiti pravne načine za osporavanje odluke, jer glasovi suzdržanih nisu uzeti u obzir, što je promijenilo ishod glasanja, tvrdi Szijjarto.

"Današnja odluka Europskog parlamenta je ništa drugo, nego sitna osveta promigrantskih političara protiv Mađarske", izjavio je Szijjarto. "Odluka je donesena na prijevaran način i protivno svim relevantnim pravilima iz Ugovora o Europskoj uniji", ustvrdio je.

Zastupnici Europskog parlamenta usvojii su u srijedu izvješće Judith Sargentini iz Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza koje poziva Europsko vijeće da "u skladu s člankom 7. stavkom 1. Ugovora o Europskoj uniji, utvrdi da postoji očita opasnost da Mađarska teško krši vrijednosti na kojima se temelji Europska unija".

Aktiviranje članka 7 Ugovora o EU-u teoretski može dovesti do oduzimanja prava glasa u Vijeću EU-a, no, iako je u EP-u izvješće izglasano dvotrećinskom većinom, oduzimanje prava glasa Mađarskoj mora biti jednoglasno, tj. moraju ga podržati sve zemlje članice.

>> Maketa prve hrvatske podmornice koja će se uskoro graditi

Ključne riječi

Komentara 10

PU
Pulchrum
17:58 12.09.2018.

Kako su ovi Mađari jaki i svoji. Svaka im čast. Hrvatskoj treba ovakav stav.

TE
TEUTA
18:03 12.09.2018.

Bolje zivjeti sam nego sa avganistancima. Brak je dobrovolja zajednica.

BL
Bluefull
18:17 12.09.2018.

Bravo Mađari ..... ne dajte se , ovo je direktna osveta Sorosa i njegovih sluga u EU. parlamentu . Treba izdržati sve te pritiske i ucjene ali stvari se mijenjaju iz temelja u čitavoj Europi .... jako brzo, neo- libearalni fašisti i ljevičari odlaze u povijest ...svaki dan gledamo promjene o kojima smo mogli samo sanjati još prije samo par godina .... pričamo o stvarima koje su bile čista hereza do jučer ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije