Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE CIJENE

Loše vijesti za vozače: Od utorka poskupljuje gorivo, evo za koliko

Gorivo od danas drastično jeftinije, litra benzina manje od 10 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
04.06.2023.
u 19:15

Benzin bi trebao poskupjeti za šest centi, a dizel za četiri centa

Od utorka će poskupjeti gorivo. Litra eurosupera 95 trebala bi poskupjeti za šest centi i stajati jedan euro i 38 centi. Dizel će poskupjeti za četiri centa na euro i 28 za litru. Plavi dizel će biti 78 centi za litru, doznaje Dnevnik Nove TV. 

Ova poskupljenja su većim dijelom posljedica Vladine odluke da poveća marže opskrbljivača gorivom. Te marže dosad su iznosile oko deset eurocenti po litri prodanog goriva, a opskrbljivači su se u više navrata žalili kako im taj iznos nije dovoljan za rentabilno poslovanje.

Ključne riječi

Komentara 14

DX
dario-xx
19:30 04.06.2023.

Hm 10 centi po litri je mala marza? Uz svu ostalu maloprodaju, dobit koje svake godine iskazuju...? Zanimljivo i identicno trgovackim lancima koji uvjek kukaju a proizvode prodaju po duplo većoj cijeni od nabavne

EZ
ezer
20:24 04.06.2023.

Očekivana odluka Vlade, kreće turistička sezona i nema više subvencija na gorivo, cijene će se uskoro vratiti kakve bi trebale biti, 1,63€ za benzin i 1,53€ za diesel.

NE
NervozniPoštar
21:43 04.06.2023.

Očekujem, kako je to postalo uobičajeno, da promjenu cijene najavi ministar gospodarstva kojom prilikom će nam objasniti koliko bi cijena iznosila da nema mjera koje je Vlada dobrodušno uvela kako bi pomogla narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije