Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završena istraga

Lolija je u bunar bacio susjed, policija protiv njega podigla kaznenu prijavu

Foto: HGSS
1/6
06.09.2018.
u 16:50

Iznerviran lavežom susjedina psa 53-godišnjak ga je bacio u bunar, po čl. 205 Kaznenog zakona zbog mučenja živorinje prijeti mu zatvorska kazna do godinu dana

Slučaj koji je šokirao javnost zbog okrutnosti prema životinjama, a došao je u medije nakon što su članovi karlovačkog HGSS-a u ponedjeljak 3. rujna iz bunara u karlovačkom naselju Popović Brdo izvukli psa objavili to na svojim internetskim stranicama, dobio je  epilog.

Podsjetimo, mještani Popović Brda prije nekoliko dana pozvali su u pomoć karlovačko Sklonište za životinje jer su iz bunara u selu čuli lavež i cviljenja psa.

– Odmah po dojavi smo došli, ali kada smo vidjeli da nismo opremljeni za ulazak u bunar u pomoć smo pozvali nadležne službe, prvenstveno Hrvatsku gorsku službu spašavanja, ali i komunalne i veterinske inspektore. Nakon što su ga GSS-ovci izvukli, liječili smo ga u našoj nadležnoj Veterinarskoj ambulanti tri dana. Srećom, nije imao teže ozljede. Kako smo odmah utvrdili da je pas čipiran, pronašli smo vlasnika kojemu je pas, nakon što je izliječen, i vraćen. Sve ostale radnje više ne ovise o nama, već o nadležnim institucijama – kazao nam je Krešimir Lemić, voditelj karlovačkog Skloništa za životinje.

Obzirom da je utvrđen vlasnik psa, on snosi troškove intervencije HGSS-a te liječenje psića. Odnosno, trošak tih postupanja može pasti i na teret osoba koja je odgovorna za maltretiranje pse.

U slučaj se uključila i policija koja je provela kriminalističko istraživanje i ubrzo utvrdila krivca.

– Istraga je završena, a utvrđeno je da se radi o počinjenju kaznenog djela po članku 205., zlostavljanje, mučenje i ubojstvo životinje, pa je podnesena i kaznena prijava protiv 53-godišnjeg počintelja – doznali smo iz PU karlovačke.

Neslužbeno pak doznajemo da 53-godišnjak nije vlasnik psa koji se zove Loli, već da je Lolijeva vlasnica susjeda optuženog muškarca. On je, isprovociran lavežom susjedina psa, istoga odnio i bacio u bunar u blizini mjesta i nakon toga bunar zatvorio daskama na koje je stavio i kamenje. Po čl. 205 Kaznenog zakona krivac može dobiti i do godine dana zatvora.

Ključne riječi

Komentara 10

NA
narcis660
17:00 06.09.2018.

Ma koliko grubo ovo zvučalo ali uzvratiti istom mjerom....Kakav monstrum moraš biti da živo bacis u bunar i bez imalo grižnje savijesti odes.Jadna nrdužna životinja koja isto ima čula i osjećaje evo mi se plače...Manijaci nemaju srce ...Tužno😢😕

KR
Krotila
18:30 06.09.2018.

na lice mU staviti željeznU maskU i U samicU

Avatar maxist
maxist
19:05 06.09.2018.

ovdje se spominje naplata intervencije a stotine pijanih i devijantnih budala zbog kojih se angažira goleme resurse -prolaze besplatno a naplate ni u primisli ? Domaćem čovjeku i nesretnom psu oni bi fakturirali ?! Egzekutoru -ubojici psa -tapšanje i možda 100 kn globe ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije