Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukšić u Saboru

'Lokalne jedinice zbog zakona ostaju bez 20 posto prihoda'

vukšić
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2013.
u 13:00

- Današnji zakon omogućuje da se stvori još jedan centar moći i korupcije i to pojedinaca koji nisu pod kontrolom Sabora - rekao je Vukšić.

Laburist Branko Vukšić ponovno je kritizirao donošenje Zakona o upravljanju državnom imovinom jer da se njime razvlašćuje Sabor bilo kakvog utjecaja ili moći u raspolaganju državnom imovinom.

- Današnji zakon omogućuje da se stvori još jedan centar moći i korupcije i to pojedinaca koji nisu pod kontrolom Sabora - rekao je Vukšić. Naglasio je kako je Hrvatska peta zemlja u Europi po državnoj imovini a da su ispred nje nordijske zemlje Norveška, Švedska, Finska i Island, kojima očito ne smeta državna imovina. Najveća je opasnost zakona, smatra Vukšić, pravo na otuđenje, opterećenje, ograničenje i odricanje prava na imovinu, za što laburist kaže da je temelj za konačnu rasprodaju državne imovine.

Naglašava da Ustav ne predviđa rasprodaju nego uporabu državne imovine za interese društva, a ne pojedinaca koji će kupiti imovinu RH. - Još jedna velika negativnost ovog zakona je što će jedinice lokalne samouprave pasti na koljena jer on omogućuje Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) da ne plaća više komunalnu naknadu na svoje vlasništvo pa će neke lokalne jedinice ostati bez 20 posto svojih prihoda. Kako će te lokalne jedinice ispunjavati svoje zadaće kad ostaju bez prihoda? - upitao je Vukšić i dodao da je Sabor razvlašten te da Hrvatska postaje kancelarska država, dok prva osoba DUUDI-ja postaje jedna od najmoćnijih osoba u RH.

>>\'Šefu ureda dajete ovlasti kao da je Chuck Norris\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije