Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Livno: Vlasti zabranile rad kafićima za Božić, stanovništvo negoduje

livno
VL
17.12.2009.
u 08:48

Budući da je Livno multietnička sredina, postavlja se pitanje što je s Bošnjacima, Srbima i ostalim narodima koji toga dana ne slave Božić. Imaju li oni pravo izaći van i popiti piće ili se zabaviti?

Vijećnici Općinskog vijeća Livna donijeli su odluku o zabrani rada svih ugostiteljskih objekata u vremenu od 25. prosinca u 17 sati do 26. prosinca u 6 sati. Kako piše portal Livno Online, gradom su proteklih nekoliko tjedana kružile priče o mogućnosti donošenja takve odluke, ali malo je tko vjerovao da će vijećnici zaista proglasiti zabranu.

Mjera općinskih vlasti kojom se zatvaraju kafići za Božić izazvala je negodovanje stanovništva koji su je nazvali "šerijatskom" i komentirali kako je riječ o uplitanju vjere u vlast.

Budući da je Livno multietnička sredina, postavlja se pitanje što je s Bošnjacima, Srbima i ostalim narodima koji toga dana ne slave Božić. Imaju li oni pravo izaći van i popiti piće ili se zabaviti? Građani se nadalje pitaju zašto takva odluka onda nije donesena i za Bajram i Novu godinu.

Livnjacima ne preostaje ništa drugo nego da toga dana potraže zabavu u nekom od susjednih gradova.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
10:55 17.12.2009.

Tako rade TALIBANI ! Jupiiii.

ZA
zaistinu1
11:47 17.12.2009.

U Australiji nije zabranjeno raditi na Bozic ali je jako tesko naci kafic da radi na Badnji dan i Bozic osim Arapa cak i Azijati ne rade. Dok pola njih ne radi po dva tjedna za vrijeme zimskih (dolje ljetnih) blagdana. Dakle nema zabrana ali je tradicija i moral na visem nivou u jednoj doista multietnickoj Australiji nego u \"katolickoj\" u biti komunjarskoj Hrvatskoj.

CA
cantona
10:03 17.12.2009.

toooooo načelniče nedaj na Božić nikome..... mi barem držimo do vjere za razliku od naše \"braće HRVATINA \" u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije