Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTITOR

List prošao na poligrafu - govorio o reketu u Istri

Ivan Jakovčić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
01.09.2014.
u 17:12

Jakovčić je prihvatio poziv da se podvrgne detektoru laži, no ne zna se je li to učinio ili kad planira

Austrijski investitor Georg List, koji je ljetos bivšeg istarskog župana Ivana Jakovčića, danas europarlamentarca, i pročelnika za turizam Branka Curića, nedavno imenovanog direktora HTZ u Milanu,  optužio da su od njega tražili pola milijuna eura na ime "pomoći" u realizaciji polo-projekta kraj Motovuna, podvrgnuo se u Dortmundu detektoru laži.

Ispitivanje je vodio Holger Leutz, dugogodišnji sudski vještak i specijalist za detektore laži koji radi za vodeće njemačke medije. Na poligrafu je, kako je javila HTV, potvrđeno da su Listove tvrdnje o reketu u Istri istinite.

Jakovčić je, odmah nakon što je bio prozvan, Lista nazvao lažljivcem i prihvatio poziv da se podvrgne detektoru laži, no ne zna se je li to učinio ili kad planira. Nakon ispitivanja u Dortmundu austrijski investitor je ponovno pozvao Jakovčića i Curića na poligrafsko ispitivanje.

>> 'Sve činjenice iznio sam u DORH-u. Spreman sam i za detektor laži'

>> Jakovčić: Tužit ću Lista, ne želim mirno slušati kako me blati

Komentara 16

FO
fora245
17:23 01.09.2014.

sto je tu cudno pa to i vrapci na grani znaju

TA
tamanitelj
18:17 01.09.2014.

Cijela Istra zna da je lopina

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
17:46 01.09.2014.

Ono sta je hdz nekad, a sdp sada cini hrvatskoj, to masni jakovcic i ids cine napacenoj istri kontinuirano vec gotovo 25 godina...nevjerojatno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije