Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt bebe

Liječnik rekao majci kako je normalno da novorođenče umre

bračni par milek
Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: Sonja Hoffman, M. Škalić
26.01.2011.
u 12:38

Disciplinski postupak koji se protiv ginekologa vodi u Hrvatskoj liječničkoj komori obustavljen je dok sud ne donese svoju odluku

Ginekolog Ljubomir J. (60) iz KB-a “Sestre milosrdnice” osumnjičen je da je u ožujku 2009. nestručno i nesavjesno vodio porođaj Marine Milek, čiji je sin Luka preminuo 23 dana nakon porođaja. Protiv liječnika je podnesena kaznena prijava za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesnog liječenja. Istraga je pokrenuta na DORH-ov zahtjev, a povod su bili medijski napisi. Podsjetimo, novorođenče je nakon zakasnjelog porođaja carskim rezom reanimirano. Na žalost, zbog teških oštećenja mozga, mali Luka je na aparatima živio tek tri tjedna. O tragičnom događaju istragu je tada pokrenulo i Ministarstvo zdravstva, te utvrdilo da je liječnik krivo interpretirao CTG zapis koji je upozoravao na to da se tijekom porođaja gube znakovi djetetova života, ali i da je neopravdano odlagao opstetritičku intervenciju.

– Drago mi je da naš slučaj nije završio kao mnogi slučajevi iz ladice. Ima Boga i nadam se da će liječnik ići u zatvor. To što smo suprug i ja prošli nikome ne bi poželjela– rekla je Marina Mihek. Neopisiva bol zbog gubitka djeteta pratit će ih, ističe, cijeli život. Dobili su i bebu, koja sada ima pet i pol mjeseci, no sve što s njom proživljavaju, otkriva majka, podsjeća ih na ono što im je Lukinom smrću oduzeto: prvi osmijeh, zubići...

– Ne prođe dan da se ne sjetim svog djeteta i nema psihijatra koji bi pomogao, ali ni riječi utjehe koje možemo čuti – otkrila je Marina Mihek.

– Nije dolazio u vizite niti je pitao za dijete. Jednom me pozvao na razgovor uvjeravao me da je to što se dogodilo normalno i da se to često događa – rekla je neutješna majka. A disciplinski postupak protiv liječnika vodi se i u Hrvatskoj liječničkoj komori.

– Da isključimo utjecaj na presudu, svoj smo postupak zamrznuli – rekao je predsjednik HLK-a prim. Hrvoje Minigo i dodao da će o mjerama protiv liječnika odlučiti nakon završetka kaznenog postupka.

Ključne riječi

Komentara 8

TO
tonkica
13:46 26.01.2011.

Tetka je bila u boksu dva dana dok je radala drugog sina. Napatili se oboje ali fala bogu dobro je proslo. Zabrinjavajuca je cinjenca da ju nisu htjeli poroditi na carski rez dok mali nije imalo koma otkucaje srca. Nijee bilo vazno niti sto je se ne otvara, niti sto je mali zapeo u porodajnom kanalu, a kamoli da je i prvog sina rodila na carski. Dan danas se pitam koji je razlog tome? stednja materijala? nestrucnost? neznam... Obitelji Milek saucesce...velika je to tragedija i strasna bola za roditelje.

MI
mica1111
14:11 26.01.2011.

...a svašta...,nemamo mi tu što komentirati...nestručni smo za porode... ...a što se stvarno događalo zna liječnik... ...razumijem roditelje,ali bilo bi dobro čuti i drugu stranu,liječnikovu...

Avatar blackula9
blackula9
21:28 26.01.2011.

..suosjećajno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije