Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOGAO KOLEGAMA

Liječnik iz Orebića proveo godišnji volontirajući u KB Dubrava: 'Svaka riječ je suvišna'

Foto: HRT
1/4
11.12.2020.
u 22:30

Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja te bolnice, kaže da je u ovome primjeru svaka riječ suvišna - kolega je ostavio svoju ordinaciju, našao zamjenu i došao pomoći.

Doktor Ivo Mrčić iz Orebića, liječnik opće medicine, svoj godišnji odmor umjesto odmarajući proveo u KB Dubrava, gdje je tri tjedna radio sa zaraženima koronavirusom.

- Radio sam vizite uz kolege, dok se nisam uveo u sustav. Počeo sam i dežurati. Dnevno ima više teških, zahtjevnih situacija, gdje je život u pitanju, kazao je doktor Mrčić za HRT.

Na pitanje je li ga bilo strah, negativno odgovara i dodaje da "on tako i inače funkcionira jer je cijeli život u praksi", a radio je i u Hitnoj službi te na ostalim odjelima. Oko 1000 svojih pacijenata u Orebiću ostavio je, kaže, u sigurnim rukama. Mijenja ga kolega s Hitne pomoći u Orebiću. Ne buni se što nije išao na godišnji odmor i ističe da mu je u KB Dubrava izuzetno interesantno. Dodaje da je samo liječnik koji radi svoj posao.

- Medicina je univerzalna, samo je pristup posve drugačiji. Jedna je stvar na terenu, a druga na klinici. Međutim to nije nikakav problem i smatram, da svi mogu pomoći, dodaje doktor Mrčić.

U KB Dubrava jako cijene pomoć kolege. Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja te bolnice, kaže da je u ovome primjeru svaka riječ suvišna - kolega je ostavio svoju ordinaciju, našao zamjenu i došao pomoći.

- Meni je to fascinantno. Moram priznati da je to jedna stvar koja me uveseljuje jer ipak imamo kolege koji su spremni doći i pomoći u ovakvoj situaciji, kaže Zlatko Grabovac, specijalist interne medicine, subspecijalist kardiologije i intenzivne medicine. 

Ondje pomaže i više od 200 kolega iz drugih zagrebačkih bolnica. No doktor Mrčić napominje da je spreman opet doći.

- Apelirao bih na druge kolege, ako mogu doći. Ovdje je jedna fenomenalna pozitivna atmosfera i izvanredna kolegijalnost. Ja bih ponovno došao u siječnju ako za to bude potrebe, poručio je. Pomoć, kaže, ne poznaje kilometre niti smije imati granice.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Ova 99-godišnja korisnica Doma za starije preboljela je koronu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar prahrvat
prahrvat
23:08 11.12.2020.

gledao sam ga na tv i napokon da takve lijepe geste dobiju pravu medijsku pozornost. bravo za doktora!

Avatar JPlesi
JPlesi
05:28 12.12.2020.

Upravo tako ja mislim da je i za ovaj film kada ga pogledate svaka riječ suvišna .upiši u google ovaj naslov i pogledaj.. Dr. Carrie Madej - Planovi za vas i vašu porodicu

TR
treb
22:53 11.12.2020.

Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije