Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Liječnik iz Orebića proveo godišnji volontirajući u KB Dubrava: 'Svaka riječ je suvišna'

Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja te bolnice, kaže da je u ovome primjeru svaka riječ suvišna - kolega je ostavio svoju ordinaciju, našao zamjenu i došao pomoći.
11. prosinca 2020. u 22:30 5 komentara 1234 prikaza
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/4

Doktor Ivo Mrčić iz Orebića, liječnik opće medicine, svoj godišnji odmor umjesto odmarajući proveo u KB Dubrava, gdje je tri tjedna radio sa zaraženima koronavirusom.

Antun Katunar BORBA S COVIDOM Poznati vinar nakon dvadeset dana na kisiku: 'Teško je boriti se za svaki udah'

- Radio sam vizite uz kolege, dok se nisam uveo u sustav. Počeo sam i dežurati. Dnevno ima više teških, zahtjevnih situacija, gdje je život u pitanju, kazao je doktor Mrčić za HRT.

Na pitanje je li ga bilo strah, negativno odgovara i dodaje da "on tako i inače funkcionira jer je cijeli život u praksi", a radio je i u Hitnoj službi te na ostalim odjelima. Oko 1000 svojih pacijenata u Orebiću ostavio je, kaže, u sigurnim rukama. Mijenja ga kolega s Hitne pomoći u Orebiću. Ne buni se što nije išao na godišnji odmor i ističe da mu je u KB Dubrava izuzetno interesantno. Dodaje da je samo liječnik koji radi svoj posao.

- Medicina je univerzalna, samo je pristup posve drugačiji. Jedna je stvar na terenu, a druga na klinici. Međutim to nije nikakav problem i smatram, da svi mogu pomoći, dodaje doktor Mrčić.

Đurđa Ivezić Tužna vijest Od posljedica koronavirusa preminula poznata hrvatska glumica Đurđa Ivezić

U KB Dubrava jako cijene pomoć kolege. Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja te bolnice, kaže da je u ovome primjeru svaka riječ suvišna - kolega je ostavio svoju ordinaciju, našao zamjenu i došao pomoći.

- Meni je to fascinantno. Moram priznati da je to jedna stvar koja me uveseljuje jer ipak imamo kolege koji su spremni doći i pomoći u ovakvoj situaciji, kaže Zlatko Grabovac, specijalist interne medicine, subspecijalist kardiologije i intenzivne medicine. 

Ondje pomaže i više od 200 kolega iz drugih zagrebačkih bolnica. No doktor Mrčić napominje da je spreman opet doći.

- Apelirao bih na druge kolege, ako mogu doći. Ovdje je jedna fenomenalna pozitivna atmosfera i izvanredna kolegijalnost. Ja bih ponovno došao u siječnju ako za to bude potrebe, poručio je. Pomoć, kaže, ne poznaje kilometre niti smije imati granice.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Ova 99-godišnja korisnica Doma za starije preboljela je koronu

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
 • Avatar prahrvat
  prahrvat:

  gledao sam ga na tv i napokon da takve lijepe geste dobiju pravu medijsku pozornost. bravo za doktora!

 • Avatar JPlesi
  JPlesi:

  Upravo tako ja mislim da je i za ovaj film kada ga pogledate svaka riječ suvišna .upiši u google ovaj naslov i pogledaj.. Dr. Carrie Madej - Planovi za vas i vašu porodicu

 • treb:

  Svaka čast