Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE SE JAVITI ZA NATJEČAJ

Lidija Kralj napušta mjesto pomoćnice ministrice Divjak

Lana Kralj
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
05.11.2019.
u 12:02

Kralj je nakon dolaska imala veliku podršku obrazovnih djelatnika, no radom na reformi ta se podrška istopila.

Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, planira otići iz Ministarstva, svojom voljom, zbog obiteljskih razloga, kako je za Večernji list sama potvrdila.

Naime, Kralj se neće javiti na natječaj za ravnateljicu uprave Ministarstva znanosti i obrazovanja, što joj je s prvim danom siječnja, prema izmjeni Zakona o državnim službenicima i namještenicima, jedini način da ostane na trenutačnoj poziciji na koju ju je imenovala i izabrala upravo ministrica Divjak, njezina dugogodišnja prijateljica. Izmjenom zakona svi pomoćnici ministara moraju se javiti na natječaj za ravnatelje uprava, što znači da za razliku od dosadašnje prakse istodobno moraju dati formalni otkaz na mjesta s kojih su došli na pozicije pomoćnika.

Drugim riječima, jave li se na natječaj uprava, više se ne mogu vratiti na svoja radna mjesta koja bi ih inače čekala nakon isteka političkog angažmana, već ostaju u upravama. Dođe li do smjene vlasti, ostaju u istom sustavu, no tada ih novi ministri mogu “spustiti” na niža radna mjesta.

Lidija Kralj, po svemu sudeći, neće pristati na takvu opciju, naročito ne u situaciji kada se u javnosti sve manje pojavljuje u blizini ministrice Divjak i u trenutku kada ministrici nakon brojnih problema mora dodatno podnijeti i izvještaj o izgubljenih 6,5 milijuna kuna iz fondova EU za samo prvi val financiranja Škole za život.

– Ne planiram se javiti na natječaj za ravnateljicu uprave u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Razlozi su obiteljski, vraćam se kući – kazala je za Večernji list Lidija Kralj.

Kralj je nakon dolaska imala veliku podršku obrazovnih djelatnika, no radom na reformi ta se podrška istopila.

Komentara 11

AF
afer
12:46 05.11.2019.

Gdje pantagane vladaju tu miševi bježe

NO
nostradamus11
12:14 05.11.2019.

Napušta brod koji tone kao pravi miš

Avatar Ledeni
Ledeni
13:35 05.11.2019.

A gledao sam jednom nesretnicu na Tv kako brani pedofiliju u predviđenoj lektiri. Tad sam shvatio da je samo još jedan poslušnik koji ne smije imati svoj stav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije