Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBANON - NOVO ŽARIŠTE
Povratak na članak

Simbol su suživota – na istom trgu crkva i džamija

Saudijska Arabija izaziva kaos u državi s 28 vjerskih i etničkih skupina, u uvjerljivo najtolerantnijoj zemlji na Bliskom istoku

Komentari 8

Avatar nekakav
nekakav
13:58 21.11.2017.

sirija je bila prije rata više otvorena i slobodnija zemlja od libanona. pisac se mogao potruditi malo više, pa narodu pojasniti da je u tom 15 god. ratu najviše obola dao izrael, koji je neprestano bombardirao zemlju. i mogao je reći da je prije desetak godina hezbolah istjerao izraelce iz južnog libanona, izraelska vojska je pretrpila teške poraze, deseci merkava su im bili uništeni, puno vojnika stradalo, i nakon toga izrael jako dobro pazi da ne razljuti ljude uz granicu. ovaj rat u siriji je hezbolah dodatno ojačao, i naravno da će južni susjed pokušati ga malo skršiti ,a gdje ćeš bolje nego oprobanim receptom građanskog rata. samo što nakon njega netko mora pobijediti, hezbolah je tu sigurni pobjednik, i onda nema više ustava iz 43-e i podjele stolaca, već jedna dominantna snaga će vladati cijelom zemljom. to što su sinovi ostali u arabiji je dokaz da hariri nije slobodan, već je očito da ako bude nešto krivo rekao, da će mu sinove pogubiti. na koncu konca, radi se o saudijskoj arabiji, zemlji širokih sloboda, koja je i un-ovom vijeću za ljudska prava. jeste znali da su pred koji tjedan žene tamo dobile pravo voziti automobile?! ali imaju problema kod upisa u autoškolu. jer po njihovom zakonu žena ne smije biti sama sa tuđim muškarcem, mora je pratiti uvijek netko iz obitelji, a koji, zanimljivo, ne žele praviti društvo ženi u autoškoli. instruktor bi trebao sjediti gdje u automobilu? hehe, nema vozačke za žene, imaju mogućnost i pravo, ali... napredak, definitivno.

VL
KE
kelab
20:39 21.11.2017.

Libanon je nekoc bio vecinski krscanska zemlja. Sad vise nije. A to sto su na istom trgu crkva i dzamija treba zahvaliti crkvi.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
09:16 21.11.2017.

Libanon je bure baruta, jer nije homogen već fragmentiran između bezbroj skupina navedenih u tekstu.

VL
Avatar Made in Germany
Made in Germany
09:46 21.11.2017.

Kurva Babylon i Antichrist idu u rat, da bi covjecanstvo isplivalo na bolju razinu. Sve ovo pise u Bibliji. Nista opisani text nije novo. Sve se ponavlja.

VL
Avatar superhik74
superhik74
14:53 21.11.2017.

Bez brige istocno-europski zionisti koji su kolonizirali Palestinu ce uskoro srusiti obje, tako da ce se oni pobrinuti za "suzivot" kao sto su napravilu u Siriji. Radi se naime o bliskoistocnom "mirovnom procesu" po kojem su zionisti poznati. Sve bi dali za mir...(ha, ha, ha...)

VL
ST
Startrack
14:58 21.11.2017.

Kakav crni simbol suzivota. Jesu se rokali tridest godina tamo? Tek kad suse muslimani namnozili doslo je do primirja. Tj kadija te tuzi kadija te sudi.

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
09:26 21.11.2017.

Ma to je u izvornom Libanonu jer kod nas na domoljubnom balkanskom Libanonu nemru pravi hrvat i srb spokojno živjeti zajedno makar se u Vukovaru dobo družimo, zajedno cugamo i smijemo onima koji se nisu snašli poput nas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.