Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marke

Lepoglavska baština na poštanskim markama

marke (1)
Ljiljana Risek
07.04.2011.
u 12:05

Riječ je o markama s prikazom najzanimljivijih primjera iz lokalne višestoljetne kulturne pavlinske tradicije i prirodoslovnog života

LEPOGLAVA – U Gradskoj knjižnici u Lepoglavi u petak se otvara filatelistička izložba „Lepoglavska baština na poštanskim markama“. Na njoj će kulturnoj javnosti biti predstavljene marke s prikazom najzanimljivijih primjera lokalne višestoljetne kulturne i društvene tradicije i prirodoslovnog života. Riječ je o markama posvećenim 400. obljetnici rođenja leksikografa Ivana Belostenca, 600. obljetnici pavlina u Lepoglavi, pavlinskoj pjesmarici (iz opusa o povijesti hrvatske glazbe), 300. obljetnici rođenja freskoslikara Ivana Rangera te poludragulju ahatu (iz opusa o mineralima i stijenama). Izložbu organiziraju Hrvatska pošta, Grad i Turističko društvo Lepoglave, a otvara se u 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije