Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga žena

Lažnim pečatima uzela 50.000 kn?

udruga
Branimir Bradarić
04.03.2010.
u 16:29

- Pričekat ću da institucije odrade svoj posao, a onda ću ih tužiti, kaže prozvana koordinatorica Udruge žena Ružica Mandić, napominjući da je spremna i na detektor laži

Predsjednica Udruge žena Vukovar Marija Molnar kazneno je prijavila koordinatoricu udruge Ružicu Mandić zbog krivotvorenja, nezakonitosti te zloporabe položaja i ovlasti.

- Revizijom je utvrđeno da je od 1. siječnja 2008. do 31. srpnja 2009. godine “zamračila” oko 50.000 kuna. Ona je godinama na račun udruge podizala novac i zadržavala ga za sebe. U njenom uredu pronašli smo 11 lažnih pečata i lažne putne naloge – rekla je Molnar, dodajući da su pretragom računala u udruzi pronašli i fotografije Ružice Mandić snimljene u bordelu u Švicarskoj.

- Našom internom istragom utvrdili smo da sin i kći Ružice Mandić, koja je inače bila i članica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima pri Uredu Vlade RH za ljudska prava i koordinatorica Mreže PETRA, drže dvije javne kuće u Švicarskoj. Sumnjamo da je dio novca udruge iskorišten i za potrebe tih bordela – kaže Molnar.

Ružica Mandić kaže se radi o podmetanjima.

- O ovome slučaju ja sam spremna ići i na detektor laži. Pričekat ću da institucije odrade svoj posao, a onda ću ih tužiti – rekla je Mandić, dodajući kako su smiješne optužbe za bordel.

 - Fotografije su nastale na studijskom putovanju gdje smo razgovarale sa zaposlenima u tamošnjem bordelu. Željeli smo doznati više od samih žena zašto su se odlučile za taj posao i s čime se sve suočavaju – zaključila je Mandić.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
malina
12:04 05.03.2010.

gospon fintić, iz vaših komentara ispod ovih članaka, vrišti očaj. jasno je da ste ogorčeni, ali ovo o čemu pišete nema veze s člankom ispod kojeg komentirate. što god da bilo i što god Vi mislili o mariji moljar, gornji članak je istinit. a Vama ovakvo pisanje ne govori u prilog.

MA
malina
22:59 04.03.2010.

ona bi i prošla detektor laži jer je toliko lažljiva da sama sebe uvjeri da su njene laži istina. radi se o više od 50.000 kn za godinu i pol, a za četiri godine prije toga, još i puno više. a iz nacionalnog odbora je izbačena, kao što joj je oduzeta i pozicija koordinatorice mreže petra, upravo zbog povezanosti s bordelom. ona osobno hvalila se kako su joj sin i kćerka toliko uispješni da će otvoriti još dva takva bordela u švicarskoj. a kćer joj je tako humana da ne uzima postotak od djevojaka, nego im naplaćuje samo 100 franaka na noć. nema podmetanja, sve je to istina i još puno više toga. samo nek institucije rade svoj posao.

Avatar Panon VU
Panon VU
11:07 05.03.2010.

Je li to ona Marija Molnar što je godinama trubila Vukovarcima da joj je Štengl 1999. dao otkaz na Hrvatskom radiju Vukovar, da bi na sudu 2009. izjavila kako tog čovjeka poštuje i kako mu se divi i kako nikad s njim nije imala problema. Naravno da mu se divi, jer nakon odštete od 600 tisuća kuna za nezakoniti otkaz, koliko je Hrvatski radio Vukovar isplatio dotičnoj, pita se raja koliko je otišlo njenom dotadašnjem neprijatelju, odnosno novostečenom prijatelju Štenglu... Love koju je radio Vukovar isplatio podignutim kreditom. Da bi od grada dobio potporu zbog financijskih poteškoća. Dakle isplatio gospođicu lovom poreznih obveznika... Je li to ona Marija Molnar što je na vukovarskom sudu negirala da je napisala članak na vukovarac.net pod naslovom \"Oproštajno pismo najmilijem od svih\", a zbog kojeg je vlasnik stranice optužen i dosuđeno mu četrdeset dana zatvora te isplatiti 250 tisuća kuna za duševne boli gradonačelnikovoj obitelji...? Je li to ona Marija Molnar što je 2004. provalila u tuđi napušteni stan u centru grada na adresi Josipa Juraja Strossmajera 5, pod izlikom da je nositelj stanarskog prava četnik koji živi u Srbiji, pa je onda isposlovala da joj Regionalni ured za izbjegle (Drmić) napiše rješenje po kojem je sada i stanarka u Vukovaru i vlasnica kuće u Sotinu, 8km dalje...? Ne, to nije ona. Marija Molnar je jedna čestita, istinoljubiva, vrlo moralna osoba!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije