Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE TLAK, PA GA PLJAČKOM PODIŽU

Lažne medicinske sestre pljačkaju u zapadnom Zagrebu

policija
Arhiva VL
18.12.2009.
u 13:31

Slučaj medicinskih sestara posljednji je u nizu slučajeva koje je zabilježila zagrebačka policija, a čije su žrtve upravo stariji građani glavnoga grada, upozorila je Aleksandra Ljuba, glasnogovornika PU zagrebačke.

Pretvarajući se da su medicinske sestre upućene iz Doma zdravlja radi mjerenja tlaka starijim pacijentima po kućama zagrebačkog naselja Prečko, dvije su žene opljačkale 82-godišnjeg Iliju S. uzevši mu iz stana dvije tisuće kuna.

Nakon što su mu medicinske sestre pokucale na vrata, Ilija S. koji inače pati od visokog tlaka, pustio ih je u najboljoj namjeri u stan, ne sluteći da se radi o osobama kojima je jedini cilj bio opljačkati ga.

Dok mu je jedna medicinska sestra mjerila tlak, druga je obilazila po stanu tražeći što bi mogla otuđiti. U namjeri je očito uspjela, jer je Ilija S., nakon što je ispratio zdravstvene djelatnice koje su ga posjetile, uočio da mu nema kuverte s dvije tisuće kuna koju je držao u stanu. Cijeli je slučaj prijavio policiji.

Slučaj medicinskih sestara posljednji je u nizu slučajeva koje je zabilježila zagrebačka policija, a čije su žrtve upravo stariji građani glavnoga grada, upozorila je Aleksandra Ljuba, glasnogovornika PU zagrebačke.

- Već su ranije često naivne umirovljenike posjećivale su socijalne radnice, kao i trgovačke putnice nakon čijeg bi dolaska u stanove nestajale različite vrijednosti. Imamo već cijeli niz zaprimljenih prijava o ovim slučajevima na kojima policija radi - istaknula je Ljuba upozoravajući građane da ne nasjedaju ovakvim posjetiteljima koji zloupotrebljavaju najčešće njihovu neupućenost i samoću radi krađe i vlastitog probitka.

Komentara 2

IZ
izbrisan
20:39 18.12.2009.

Pljacka je pljacka,kradja je kradja.Zasto se takva nedjela \"ljepsavaju izrazom otudjiti\"?

PI
pistaljka
16:43 18.12.2009.

Kada će Hrvatska zaživjeti kao normalna država i osloboditi se bolesnih ljudi, poput Čička; ljudi koji vide i najmanju mrlju u svojem hrvatskom narodu, dok ne vidi niti želi vidjeti uzročnike i počinitelje neizrecivih zločina protiv hrvatskog naroda? Zašto je hrvatski čovjek tako bolestan? Gdje je odlepršao njegov ponos, dostojanstvo, čestitost, čvrstoća, osjećaj za pravdu, želja za samoodržanjem? Zašto ne prepoznaje vraga u lepršavim i zavodničkim odorama? Zašto ne vidi te iste rogove koje mu razaraju biće? Jadni i progonjeni Čičak (baš ima pravo ime - omen nomen!) od UDBe u davna vremena, nikako da se oslobodi njihova jarma i prestane igrati onako kako oni sviraju. Istina današnja UDBa je nešto drugačija, zove se \"međunarodna zajednica\", \"Haška pravda\", \"Soros\", \"USAid\", \"MI6\", \"MI5\" itd. On želi posvetiti hrvatsku naciju isto onoliko koliko je žele posvetiti ti međunarodni mešetari, porobljivači i zločinci u finim u uljudnim odorama, dok ih nastanuje sami crni vrag, vrag koji proizvodi laži, prevare, ratove i podmukla ubojstva. Jao ljudskim spodobama koje za Judine groše rade u takvim odborima, udrugma i komitetima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije