Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ladislav Ilčić:

'Ako je Crnoja izbjegao plaćanje poreza, to je kazneno djelo'

Ladislav Ilčić
Foto: Jabuka
1/3
27.01.2016.
u 07:34

Nada se kako će krajem lipnja Hrvatska dobiti novo ministarstvo, demografskog razvoja i useljeništva, a da će on biti ministar u tom resoru

Saborski zastupnik HRAST-a i predsjednik te stranke Ladislav Ilčić sinoć je u emisiji Veto na Jabuci TV odbio komentirati aferu ministra Crnoje i odgovoriti treba li on, zbog lažnog prijavljivanja prebivališta dati ostavku.

- Ne bi vam znao odgovoriti. Ne znam što je posrijedi, i što je točno. Teško mi je osuđivati, treba se ispitati o čemu se radi. Sjest ćemo za stol i provjeriti. Ako je radio nešto da izbjegne plaćanje poreza, to je kazneno djelo, ne može se time podičiti – rekao je Ilčić i priznao kako ovakva afera nanosi štetu novoj Vladi i unosi nepovjerenje.

No, iza toga vidi prste sadašnje oporbe.

- Očekivao sam da će oni koji su izgubili vlast i njima srodne udruge i mediji dići veliku hajku. Treba se vidjeti je li to opravdano – rekao je Ilčić.

Ilčić: Očekivao sam od onih koji su sada u oporbi da ruše mini...

Ladislav Ilčić nije upoznat sa aferom ministra Crnoje, ali smatra da iza nje stoji sadašnja oporba sa srodnim udrugama.

Posted by Veto by Sanjin Španović on 26. siječnja 2016

 

Iako je član Domoljubne koalicije Ilčić o krađi glasova i mandata ne zna ništa.

- Ja nemam indicije da nam je išta pokradeno. Ne znam za te indicije, ako ih oni imaju, svakoga bi to žuljalo – rekao je Ilčić koji na pitanje nije li čudno da se to tek sada poteže kao pitanje, a ne odmah nakon izbora rekao kako je to pohvalan potez Tomislava Karamarka.

- Cijenim što nisu u HDZ-u odmah nakon izbora stvarali pritisak s tim tijekom pregovora. Rokovi za žalbu su prošli tako da od toga neće biti ništa, ali neka se razjasne sumnje – rekao je Ilčić.
Rekao je da je iznimno zadovoljan sastavom Vlade, ali ne i ustrojstvom Vlade.

- Zadovoljan sam izborom ljudi. Imalo smo predstavljanje kandidata dan ranije i bilo je šire i opuštenije. Dopali su mi se. Ali ustrojstvom vlade nisam zadovoljan i time što nismo smanjili broj ministarstava i osnovali novo. To je bila odluka Mosta koji se očito žele malo uhodati prije tih poteza – rekao je Ilčić.

Ilčić: Od afere krađe glasova o kojima ne znam ništa neće biti...

Iako je član Domoljubne koalicije Ladislav Ilčić o krađi glasova i mandata ne zna ništa.Na pitanje nije li čudno da se to tek sada poteže kao pitanje, a ne odmah nakon izbora rekao kako je to pohvalan potez Tomislav Karamarko.- Cijenim što nisu u HDZ-u odmah nakon izbora stvarali pritisak s tim tijekom pregovora. Rokovi za žalbu su prošli tako da od toga neće biti ništa, ali neka se razjasne sumnje – rekao je Ilčić u emisiji Veto by Sanjin Španović.

Posted by Veto by Sanjin Španović on 26. siječnja 2016

 

Nada se kako će krajem lipnja Hrvatska dobiti novo ministarstvo, demografskog razvoja i useljeništva, a da će on biti ministar u tom resoru.

- Nadam se da će do toga doći. To ministarstvo je važno i mislim da je svima jasno da bez tog demografskog razvoja nema gospodarskog rasta. Ja vjerojatno jesam jedan od kandidata, imam ambiciju primiti se tog posla i mislim da bi bio dobar ministar tog resora sa svojim timom – rekao je Ilčić.

Ilčić je potvrdio kako će jedan od prvih poteza biti donošenja zakona za novčanu pomoć za svako novorođenče od 1000 eura kao što su obećavali u kampanji, ali nije znao odgovoriti točno kada će to biti. Priznao je kako za to obećanje ne zna koja je bila ekonomska računica kada se formirao iznos, ali i naglasio kako Karamarko nikad nije izričito najavio da će to biti baš 1000 eura.

- Rekao je da će biti predložen taj iznos, to je bila definicija. To nije bio populizam, već je to bilo nešto što ljudi mogu jasno prepoznati u kampanji kao težnju demografske obnove - rekao je Ilčić.
Potvrdio je da reforma obrazovanja i izrada novog kurikuluma neće biti zaustavljen i da će se odvijati po planu i rokovima, no najavio je modificiranje nekih dijelova.

Ilčić: Nadam se da ću za šest mjeseci biti ministar novog mini...

Ladislav Ilčić smatra kako će krajem lipnja Hrvatska dobiti novo ministarstvo, demografskog razvoja i useljeništva, a da će on biti ministar u tom resoru.- Nadam se da će do toga doći. To ministarstvo je važno i mislim da je svima jasno da bez tog demogradsko razvoja nema gospodarskog rasta. Ja vjerojatno jesam jedan od kandidata, imam ambiciju primiti se tog posla i mislim da bi bio dobar ministar tog resora sa svojim timom – rekao je Ilčić.

Posted by Veto by Sanjin Španović on 26. siječnja 2016

 

>> Ako se utvrdi da sam kriv i ako to zatraži premijer Orešković spreman sam odstupiti

>> Nikada me Petrov i Karamarko nisu kritizirali zbog toga što govorim

Komentara 28

CR
crocro
08:15 27.01.2016.

Kada se prostorija napuni dimom i kada otvorite prozore, ne možete udahnuti svježi zrak još dugo vremena. A i kada uđe svježi zrak u prostoriju, morate znati da je dim ušao i u zavjese, tkaninu, stljnjake, posteljinu, kuhinjske krpe, odjeću i da ne nabrajam dalje. Da bi se sve raskužilo treba dugo stajati na svježem zraku. Čak niti to nije dovoljno, mora dugo biti izloženo sunčevim zrakama. Upamtite, dugo. A onda možete sve mirno unijeti u kuću i disati punim plućima. Da bi se sve to obavilo potrebno je vrijeme, volja i želja. A toga neće nedostajati.

DU
Deleted user
08:10 27.01.2016.

Sve mi se vise cini da zivim u Jugoslaviji.

SH
srce_hrvatsko
07:54 27.01.2016.

Opet novinar izvlaci iz konteksta recenicu..sa ciljem svađanja partnera Domoljubne koalicije.. Ima pravo predsjednica..cim manje sa vama rezimskim nedijima posla imati,tim bolje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije