Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski vijećnik:

Debeljak kupuje Uljanik, a Split komunalnu naknadu naplatio ovrhom!

Brodosplit
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.02.2019.
u 12:12

Kako je objasnio vijećnik stranke Pametno, 2. studenoga 2018. je pokrenuta ovrha, a dug je podmiren dva mjeseca kasnije

Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu! – poručio je Tomislavu Debeljaku, vlasniku DIV grupe i Brodosplita, izabranog za novog strateškog partnera Uljanika, splitski gradski vijećnik stranke Pametno, Jakov Prkić koji je objavio je svoje vijećničko pitanje i komentar o neplaćanju komunalne naknade i naknade za koncesiju, i odgovor Grada Splita koji je zbog neplaćanja ovršio Brodosplit.

– Spominju se puste milijarde kuna koje bi kroz 10 godina u Uljanik uložio Brodosplit, a taj isti Brodosplit ne plaća redovito komunalnu naknadu gradu Splitu pa Grad mora pokretati ovršne postupke. Nije jasno je li Brodosplit nema novca ili mu nije stalo do Splita ili se jednostavno bahate – napisao je Prkić i naveo kronologiju. Prošle godine, 3. listopada postavio je vijećničko pitanje o eventualnom dugu, a 2. studenoga pokrenuta je ovrha.

Krajem studenoga 2018. zatražio sam uvid u dugovanje, odgovor nisam dobio u zakonskom roku. 10. siječnja 2019. grad ovrhom došao do novca, a 21. siječnja 2019. uz ispriku dobio sam traženu informaciju. Je li do pitanja ili bi dug svejedno bio naplaćen ne znam, ali Brodosplit baš ne voli plaćati komunalnu naknadu – poručio je Prkić.

>> Porez na imovinu: Razlozi 'za' i 'protiv'

Komentara 3

ST
stefj
12:49 11.02.2019.

Hm, pa ako je dug podmiren ovrhom, znači da ima novaca na računu. Probajte nešto naplatiti ovrhom od Uljanika ili 3. maja...

AO
ante.oreskovic75
15:42 11.02.2019.

Posve se slažem da Debeljak nije posve normalan!Traži od dalmoša da rade a sada će i od istrijana!Koji to,Gospe ti,moga podnijeti i još u svom dvorištu?

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
17:09 11.02.2019.

DIV će biti novi AGROKOR, a Debeljak Todorić. Ova dvojica genijalnih žabaca su vidjeli kako se konji potkivaju ps su i oni digli noge. Sve će to domicilni dvonožni papkari i kopitari svojom kožom platiti, ni prvi niti posljednji put, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije