Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIČNO U KARLOVCU

Kupa prijeti izlijevanjem: Vodostaj raste 10 cm svakih sat vremena

Kupa,poplava,vodostaj
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
12.02.2014.
u 11:17

Zbog visokog vodostaja zatvorene su ulice Obala Račkog u središtu Karlovca i državna cesta D36 prema Koritinji i Šišljaviću

U Karlovcu su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave zbog porasta vodostaja Kupe. Vodostaj je od ponoći dostigao 701 centimetar, čime su već zadovoljili uvjeti za proglašenje redovnih mjera obrane od poplave.

No za samo pet sati podigao se za dodatnih pola metra. I nakon toga svakog sata vodostaj se dizao za deset centimetara, pa je u sedam sati iznosio već 771 centimetar. Istim iznosima tijekom današnjeg dana diže se i vodostaj Korane, pa su i na njenom slivu proglašene izvanredne mjere.

Zbog visokog vodostaja zatvorene su ulice Obala Račkog u središtu Karlovca i državna cesta D36 prema Koritinji i Šišljaviću. Voda je blokirala promet i na nekoliko drugih lokalnih prometnica u gradu zbog čega je na snazi nova regulacija prometa. Interventne službe su na terenu.

>>Vatrogasci: Ovako nešto dosad se nije dogodilo, voda izlazi sa svih strana!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije