Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zdravstvo ispolitizirano'
Povratak na članak

Kujundžić: Pripremamo izmjene u hitnoj; Strenja Linić: Ministre, morate otići...

20 godina radim kao kliničar, i magistrirala sam i doktorirala, a o mom radu mogu govoriti samo moji pacijenti, rekla je Strenja Linić.

Komentari 46

VI
VisAVis2
23:56 16.08.2018.

Starenja i Petrov su liječnici, jedan i drugi utekli od ordinacija! Ni Granić nije ništa bolji! Liječnici su simptomatično zanimanje od kojega bježe oni koji ga završe, najradije u politiku! Petrov je naguzio Mostarski Dom zdravlja, koji ga je stipendirao! Kujundžić je izdajnički prevarant od čovika, a ka dotur ne znam i bolje da ne znam! U konkretnom pak slučaju, pokojnom nije ni trebala prva pomoć, već su mu trebali zvat popa! Dakle, oporba opet: uništa!

VL
CH
Challenger
23:38 16.08.2018.

Jučer u 7 i 15 minuta mi je u bolnici preminula mater! Nije bilo ni jednog doktora u blizini! Ministre! Gdje su nestali doktori? Zašto ujutro na Veliku Gospu nije bilo ni jednog doktora na odjelu? Zašto mi je mater morala umriti??

VL
Avatar Mi sami
Mi sami
08:30 17.08.2018.

U Hrvatskoj po priznanju vlasti nedostaje oko 4.000 liječnika! Razlog ne naravno novac. Zanimljivo da svake godine imamo 1,5 MILIJARDI kn za nevladine udruge parazita.

VL
DU
Deleted user
23:42 16.08.2018.

Pustimo zenu sad... Ovaj da ima obraza iste sekunde bi dao ostavku! Vani ministar ode u legalni javni kupleraj pa da ostavku od sramote sta je privatno prevario zenu! Al neeeee......obraz kao klompa a mladic el muerte???!

VL
Avatar tanđara
tanđara
01:53 17.08.2018.

sjaši kurta da uzjaši murta....već 30g...! zar nije dosta tog sranja..? u svim sferama...!

VL
DU
Deleted user
00:18 17.08.2018.

hrvatska osim par interesnih grupa..uhljeba..zivi u devetnaestom stoljecu..ma sta devetnaestom..sedmom..

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
23:20 16.08.2018.

Štovana, ak je zdravstvo spolitizirano, zakaj vi niste vu nekoj ordinaciji, na nekom otoku....ma znam, znaaam...piskaram bedastoće.

VL
DU
Deleted user
23:23 16.08.2018.

Ovaj se drži za nešto posebno a neće da se povuče kao odgovorna i civilizirana osoba.

VL
MA
Malenkost
09:11 17.08.2018.

HR je unistena drzava, mocvara umrezenih korupiranih politicara i trgovaca flankiranih od justicije i jurisdikcije. Tko tu gubi svoju mladost nista nije shvatio, nista. Pogledaj u natrag sve te politicare: nadi jednog kao uzora! nemoguce zar ne! osim tog Vidosevic, Todoric, Sanader, Mercel, Bandic, Kerum, .... , nisu slucajevi nego produkti tog HR drustva i umrezavanja gore nevedenog. Zato je sve unisteno a zdravstvo samo jedan segment. U toj drzavi "Izabrana Grla" uzivaju po Zamkovima i Jahtama a "stoka sitnog zuba" treba radiditi za malo kuna i sutijeti. Sad Kujundzic ceka sudsku medicinu te je za mene vaznije ovaj slucaj "Lustrirati" te znati sto se je stvarno dogodilo. Novine regairaju kao upaljeni Fitilj. Sacekati obdukcijske nalaze. Puni smo "Nadriljecnistva" ali i hvalospjevki o navodnim hrvatskim doktorima sirom svijeta "koji stoje pred revolucijonarnim otkricima" i ti se jos takmice po novinama s izlaganjima o "Cudotvorstvu" njihovih nazovi "izuma ili otkrica". A i novinarstvo kao da nema svoje etike zanimanja, istina bih trebala biti imperativ izvjesca a ne nagadanja. Ovo su "Hajke" uzarenih emocija koje novinari dnevno potpiruju do uzarenosti ili do zgarzanja. Tako se odnose i s clancima o bolestima koje se ni sa medicinom 21 Stoljeca ne daju ljeciti. Gdje su clanci o djeci koja su poslata u Rusiju da bih progledala! Gdje su clanci o ljudima koji su imali ALS i kavo im je stanje danas? Zalosna slika HR zbilje. Rasulo morala i etike na svim nivoima.

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
00:37 17.08.2018.

Možda da ministar organizira hitne ekipe popovske pomoći, vozač i svećenik. Hrvatu je tako najmilije, a organizacijski ne bi koštalo, liječnici će sami otići na Zapad. 1 svećenik>20 liječnika. Milan Kujundžić, HDZ

VL
ZV
Zvjerko
08:35 17.08.2018.

Ministre, zašto mijenjati sustav prve pomoći? Pa jučer ste rekli da je sve napravljeno prema pravilima struke i da nema ničije odgovornosti, a naročito političke i da je sustav sve odradio kako treba. Pa čemu onda bilo što mijenjati. Gospodine ministre, donošenje pravila, njihova izmjena, a naročito opremanje sustava hitne pomoći je itekako politička odluka jer jedino politika može odobriti sredstva za to i upravo zato Vi i jeste politički odgovorni. Postali ste odgovorni onog trenutka kada niste digli glas protiv nabavke oklopljenih limuzina, kada niste digli glas protiv izgradnje nacionalnog stadiona, kada niste digli glas protiv financiranja stotina i tusuća niškorist građanskih udruga... Umjesto da ta sredstva tražite za pobiljšanje zdravstvenog sustava moji služi svim građanima, Vi ste šutjeli i niste se usprotivili bacanju novca na gluposti. I ZATO JESTE POLITIČKI IDGOVORNI! U cijeloj ovoj priči smrt to dvoje ljudi je nebitna (bitna je, ali ne u političkom kontekstu). Bitno je da je ljudsko zdravlje ugroženo jer Vi ne radite svoj posao. Koje promjene na bolje su napravljene za vrijeme vašeg mandata? Neka netko navede neka poboljšanja u zdravstvenom sustavu! SRAMOTA za ovu državu!

VL
NE
nevjerujženikojalaže
01:10 17.08.2018.

¸ovaj da mi prostite, ''mulac'' od ministra kaže da hrvatska prednjači po liječnicima u hitnoj službiu spram ostatka eu a pacijent mu umre jer ista ta hitna služba nije niti ''hitna'' niti adekvatna po više stavaka. iz koje stranke je ovaj ''mulac'' ?

VL
CR
creedence1954
07:21 17.08.2018.

Činjenica je da Kujundžić samo priča a ništa ne radi. Rezultati su mu-nula! Nedavno izigrao obiteljsku medicinu, nema specijalizacija, nema promjena na bolje. A liječnici nam odlaze, odlaze...

VL
IV
Ivicazgb
03:35 17.08.2018.

Lopovi su bili i ostali, hdz je zloconacka stranka (Nepravomocna presuda..), a oporba u ssboru jr hrpa g....

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:33 17.08.2018.

strenja, ja ne znam niti jednog pacijenta koji o svom doktoru bude javno nešto lošeg rekao. a pripreme u hitnoj, nevažne su, da svaki auto hitne ima dva doktora, ne mogu spašavati oni živote kako se nekome prohtije, ili umišlja. smisao hitne nije da izvode operacije na nogostupu, već da te pokušaju život do bolnice dovesti, gdje ti jedino mogu adekvatno pokušati pomoći. ovom nesretniku, čije se ime i slučaj sad već besramno prostituira po svim medijima, očito nije bilo pomoći. a ta 'medicinska sestra' koja je na ulici 'pomagala' mateu, trebala bi odgovorit na par pitanja. dal je ikad imala kontakt sa hitnom, i što je radila u bolnici, da se tako ponaša i javlja u medijima. jer to što ona priča nema veze sa hitnom. dal ti automehaničar na cesti, kad imaš kvar, popravi kvar glave motora, ili te ipak šlep služba skupa s autom prebaci u servis..? misliš da je s ljudima drugačije? da zubari hodaju po ulici i vade zube?

VL
DU
Deleted user
23:54 16.08.2018.

Gdje?Samo u Zaprešiću?

VL
Avatar bodavica
bodavica
08:09 17.08.2018.

ovaj lik ima promašenu profesiju i bolje bi mu pristajalo kazalište "Kerempuh"

VL
OB
ObrenM
16:02 17.08.2018.

Sve je bilo po pravilu,a spremaju korjenite promjene-fuj.

VL
PA
pajser
00:32 18.08.2018.

ima li hrvatska država u svojoj kratkoj povjesti, nekog ministra koji je podnio ostavku?????

VL
PA
pajser
00:35 18.08.2018.

hahaha......promjene se pripremaju već godinu dana......pa koliko će onda trajati provedba tih promjena?????? ma nema veze, glavno da novi porezi, nameti i zakoni koji guše običnog čovjeka, nastaju preko noći.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.